De Speelgoedbeurs is er weer

Er is weer mooi gebruikt speelgoed te vinden op de beurs van Harlekino.

Puzzels, spellen, knuffels, poppenhuizen, kinderfietsjes, bouwdozen, creatieve spulletjes, boeken, voertuigen, blokken, constructiemateriaal: je kunt het zo gek niet bedenken of het is er weer allemaal tijdens de jaarlijkse speelgoedbeurs van Harlekino. Al voor de 26e keer wordt die zaterdag 2 november gehouden in de centrale ruimten van de basisscholen De Ackerweide en de Bonte Tol in Pijnacker.

Het aanbod aan speelgoed is op de beurs elk jaar weer erg groot. En de kopers stromen massaal toe. Al ruim voor 9 uur ’s morgens staat er een indrukwekkende rij voor de deur, want wie er vroeg bij is heeft de meeste keuze.

Het evenement is een mooie gelegenheid om goedkoop aan mooi speelgoed te komen. Daarnaast maken veel inwoners gebruik van de gelegenheid om thuis eens flink op te ruimen en iemand anders blij te maken met al het speelgoed dat ongebruikt in de kast staat.

Kritisch

Het aanbod is zo groot dat de vrijwilligers van spelotheek Harlekino kritisch kunnen zijn over wat ze op de beurs willen aanbieden. En dat doen ze dan ook. Vies of rommelig speelgoed wordt geweigerd. En ook alles wat geen speelgoed is, zoals rugtasjes, accessoires voor in de kinderkamer en kinderkleding, wordt niet op de beurs verkocht.

“Hoe kritischer je thuis al selecteert en hoe beter je het speelgoed presenteert en prijst, hoe meer kans dat je speelgoed wordt verkocht en geen volle dozen weer mee terug naar huis krijgt”, schrijft de organisatie op zijn website.

Opbrengst

70% van de opbrengst van speelgoed dat uiteindelijk wel op de beurs wordt verkocht gaat naar de aanbieder. De overige 30% gaat naar de spelotheek, die dat geld goed kan gebruiken voor de jaarlijkse exploitatie. Spulletjes die niet verkocht worden, moeten door de aanbieder aan het eind van de dag weer worden opgehaald.

Op deze webpagina zijn alle bijzonderheden over de speelgoedbeurs te vinden. De beurs is zaterdag van 9 tot 12 uur. De basisscholen zitten aan de Gantellaan 5 in de wijk Tolhek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *