De Verbeelding blijft nog optimistisch

Een groot concert zit er zeker niet in, maar misschien zijn wat kleinschalige optredens wel mogelijk op de Verbeelding.

Een spannende tijd voor het bestuur van De Verbeelding, het belangrijke culturele evenement zin het laatste weekend van september. Want kan dat dit jaar nog doorgaan, gezien de coronacrisis, en zo ja, hoe dan? Het bestuur blijft nog wel een beetje optimistisch, want misschien is er in een wat kleinschaliger vorm dan de afgelopen jaren toch nog wat mogelijk.

“Je hart zegt: we willen het in een of andere vorm graag laten doorgaan, maar het hoofd zegt: is dat wel verstandig? Het is een dilemma”, zegt voorzitter Piet van Adrichem.

Deze week is er overleg geweest met de werkgroep die zich bezighoudt met de kunst- en cultuurroute. Die zien wel mogelijkheden om, met in achtneming van de maatregelen die door de overheid zijn voorgeschreven, toch nog dingen te doen op verschillende locaties. Ook het Verbeeldingsplein in het centrum van Pijnacker zou met de nodige aanpassingen wel moeten kunnen.

Kunstenaars en creatievelingen zijn daarom al opgeroepen om zich aan te melden voor een marktkraam op het Raadhuisplein. Maar met een slag om de arm, want misschien moet uiteindelijk tóch het besluit worden genomen om het evenement af te blazen.

Knoop doorhakken

“Volgende week willen we de knoop doorhakken”, zegt de voorzitter. “Dan nemen we het besluit om De Verbeelding af te gelasten of om toch door te gaan, en in welke vorm dan. Het duurt nog een paar maanden voor het zo ver is, en je hoopt natuurlijk dat er weer eens een evenement wél kan worden gehouden. Maar aan de andere kant: het moet natuurlijk ook weer niet al te druk worden, want dan kun je niet voldoen aan de anderhalve meter.”

Het bestuur en de vrijwilligers hopen vurig dat De Verbeelding in afgeslankte vorm haalbaar is. Een groot concert en kindervoorstellingen, die zijn in elk geval al bij voorbaat uitgesloten. Maar misschien is het, verspreid over enkele locaties, wel mogelijk om wat kleinere optredens te organiseren. “Volgende week weten we meer”, zegt Piet van Adrichem. Ook al blijft het ook dan mogelijk dat in een later stadium, als het covid 19-virus opnieuw de kop opsteekt, alsnog het besluit moet worden genomen om niet naar het hart, maar naar het hoofd te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *