De Verbeelding opent met ode aan Ramses

Ferdie Kuiper en Jorick Jochims

De culturele manifestatie De Verbeelding, die in het weekend van 23, 24 en 25 september wordt gehouden, wordt op vrijdagavond geopend met een bijzondere voorstelling in Theater CulturA & Zo in Nootdorp. Zangeres en accordianiste Fredie Kuiper en acteur en zanger Jorick Jochims brengen dan een ode aan Ramses Shaffy.

In hun voorstelling Ramses in Vogelvlucht geven ze een beeld van de jonge Ramses met een oude ziel Jorick Jochims) en de oude Ramses met de jonge ziel (Fredie Kuiper).

Fredie Kuiper heeft Ramses persoonlijk gekend; ze dronk menig glas met hem. Jorick Jochims maakte pas op de toneelschool kennis met de gevierde zanger, maar sindsdien heeft hij hem niet meer kunnen loslaten. Samen bleek dit een ideale combinatie voor het ontwikkelen van een programma, waarin de oude Ramses terugkijkt op zijn leven, terwijl de jonge Ramses in sneltreinvaart voortdendert.

Eigen kleur

De voorstelling duurt iets meer dan een uur en bestaat zowel uit gesproken woord als liederen. Maar Ferdie en Jorick doen geen pogingen om Ramses Shaffy te imiteren: ze geven hun eigen kleur aan bekende en aan onbekende nummers van de grote zanger.

De voorstelling op 23 september is gratis, maar je moet wel vantevoren kaarten bestellen. Dat kan op de website van CulturA & Zo. Het programma van de Verbeelding is nog niet compleet. Een deel is al wel te vinden op de website van de Verbeelders.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.