Deel toeschouwers Kinto kijkt online

Kinto, de jeugdafdeling van toneelvereniging ’t Voetlicht in Nootdorp, moest dit weekend improviseren vanwege de coronamaatregelen. De voorstelling ‘Sinterklaas en de Niet Zwarte Pieten’ die het tweede weekend beleefde kon zaterdag gewoon doorgaan, maar zondag mochten niet alle mensen die een kaartje hadden gekocht de theaterzaal in. Vanwege de 1,5 meter-regel mochten er maar 58 toeschouwers aanwezig zijn, terwijl juist voor zondagmiddag veel mensen een kaartje hadden gekocht.

Het personeel van CulturA & Zo had de zaal zo ingericht dat de afstandsregels gehandhaafd konden worden. Voor de ongelukkigen die niet mochten komen was geregeld dat de voorstelling via een live stream thuis kon worden bekeken. En Jessica en Jules van cultuurcafé Ont-Moeten in CulturA & Zo hadden pakketjes met wat te drinken en te snoepen samengesteld, zodat de online kijkers ook wat lekkers hadden tijdens het bekijken van de voorstelling.

Afgelast

De voorstellingen die voor de komende weken geprogrammeerd waren, zijn afgelast, zoals Carnage van theatergroep Troost, de netwerkvoorstelling voor bedrijven van Ewald van Kouwen en de voorstelling ‘Dat gaat lekker zo!’ voor iedereen die betrokken is bij sportverenigingen. Hoe het zal gaan met de voorstellingen die daarna op de agenda van het theater staan is nog niet bekend. Daar wordt op korte termijn een besluit over genomen.

Maximaal 58 toeschouwers in de theaterzaal van CulturA & Zo.
Jules en Jessica van Cultuurcafé Ont-Moeten hadden voor de thuiskijkers pakketjes met wat te snoepen en te drinken samengesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *