Delfland houdt zwemwater in de gaten

Ook de waterkwaliteit van de Dobbeplas wordt door het Hoogheemraadschap in de gaten gehouden.

In het nieuwe buitenzwemseizoen, dat op 1 mei begint, houdt het Hoogheemraadschap van Delfland de vijvers en plassen in de regio scherp in de gaten. Op zestien locaties in het werkgebied van het Hoogheemraadschap worden geregeld monsters genomen om de waterkwaliteit te kunnen monitoren.

Ook het water van de Dobbeplas wordt elke week gecontroleerd. Bij dit buitenwater heeft Delfland in de afgelopen jaren veel maatregelen genomen om de kans op blauwalg te verminderen en dat is grotendeels ook gelukt. Wel waren er zo nu en dan andere algensoorten in het water, die minder schadelijk voor de gezondheid zijn dan de gevreesde blauwalg, maar die bij sommige mensen toch voor irritaties kunnen zorgen.

Het Hoogheemraadschap roept de gebruikers van de zwemlocaties op om verontreiniging van het water te voorkomen. Hondenpoep kan bacteriƫn veroorzaken, maar ook voedsel dat aan watervogels wordt gegeven. Dat wordt dan ook sterk afgeraden.

Het is goed om zelf na te gaan of de waterkwaliteit in orde is op plekken waar je wilt gaan zwemmen. Op deze website vind je per locatie informatie hoe het met het water gesteld is en of zwemmen zonder risico’s mogelijk is of niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *