Delfland spoelt bluswater weg uit Schie

De Schie wordt doorgespoeld met water vanuit het gebied van hoogheemraadschap Rijnland.

Het hoogheemraadschap Delfland is begonnen met het doorspoelen van de Schie, waarin zich over een lengte van twee kilometer zeer zuurstofarm water heeft opgehoopt. Dat is een gevolg van het lozen van het bluswater, vorig weekend, bij de hooibrand op de Hoeve Biesland in Delfgauw.

De grote hoeveelheid zeer zuurstofarm water was te vinden van de Abtwoudsebrug in Rijswijk richting de Rotterdamseweg in Delft.

Delfland laat met een gemaal in Leidschendam water in vanuit het werkgebied van het waterschap van Rijnland. Ook zijn de waterinlaten vanuit de Schie naar de sloten van andere polders dichtgezeten, om te voorkomen dat het zuurstofarme water ook daar terecht komt. Ook het centrum van Delft is afgesloten van de Schie. Het vaarverkeer in de Delftse binnenstad is daardoor gestremd. Volgens het hoogheemraadschap kan het nog wel even duren voor er weer voldoende zuurstof in het water zit.

Door de lozing van het bluswater zijn in sloten in de omgeving van Delfgauw en Nootdorp al veel dode vissen aangetroffen. Ook een sloot bij de Molendijk in Nootdorp wordt sinds vrijdag doorgespoeld met water met een hoger zuurstofgehalte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *