Delfland vraagt hulp van het publiek

Vooral onder water richt de Amerikaanse rode rivierkreeft grote schade aan.

Het Hoogheemraadschap van Delfland schrijft een wedstrijd uit om ideeën te verzamelen over het vangen van de Amerikaanse rode rivierkreeft. Dit exotische beest komt steeds vaker voor in de binnenwateren, sloten en vijvers en richt grote schade aan. Het waterschap wil de dieren intensief wegvangen, maar weet niet goed hoe.

Het probleem zit vooral in het ontbreken van goede instrumenten of apparaten om de rivierkreeft te vangen. Bestaande vangtuigen geven teveel bijvangst,of ze vangen alleen de grote kreeften weg. Dat laatste maakt het probleem nog groter, omdat jonge rivierkreeftjes dan meer ruimte krijgen om op te groeien enz zich te vermeerderen.

Ook professionals

Delfland vraagt daarom aan het publiek om ideeën. Wie bedenkt een goed middel om de rivierkreeft weg te vangen zonder bijvangst en zonder het probleem te vergroten? Het waterschap doet ook een beroep op creatieve professionals die vaker innovatieve oplossingen ontwikkelen. Er zijn ook serieuze geldprijzen mee te verdienen, vanaf 250 euro oplopend tot 1000 euro.

Wie een goed idee heeft, kan dit indienen op het platform Winnovatie. Voeg er een beschrijving bij, en ook foto’s, tekeningen en berekeningen. Een jury van experts kiest de beste ideeën uit.

Tot nu toe zijn op het platform vier innovatieve vangmethoden ingediend.

Een reactie op “Delfland vraagt hulp van het publiek”
  1. hi, er zijn al ideeën uitgeprobeerd in andere plaatsen met inzet van de basisschool jeugd. Ze zijn nl. redelijk makkelijk te vangen met een speelgoed hengel en stukjes spek. Deal maken met restaurants voor afname. Bedrag/ beloning per gewicht uitgeven. Leuk werk in de kerstvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *