Delfts bedrijf wil naar Heron

Wethouder Bob van der Deijl (links) en directeur Paul Wentges van Lanzfeld Editions schudden handen vanwege de grondreservering op Heron.

Het Delftse bedrijf Lanzfeld Editions heeft een contract gesloten met de gemeente Pijnacker-Nootdorp voor reservering van een kavel op bedrijventerrein Heron in Nootdorp. Het bedrijf onderzoekt in de komende maanden de haalbaarheid van de verhuizing van de onderneming naar het Nootdorpse bedrijventerrein. Als dat lukt, dan duurt het nog twee tot drie jaar voor de vestiging in Nootdorp een feit is, zegt directeur Paul Wentges.

Lanzfeld Editions ontwerpt en fabriceert merchandise voor museumshops, souvenirswinkels en bookshops in heel Europa en daarbuiten. Koelkastmagneten, posters en reproducties, bekers, pennen, accessoires en gadgets: vrijwel alles wat je kunt vinden in de winkels waar je na het bezoek aan een museum automatisch doorheen wandelt, wordt door het Delftse bedrijf gemaakt en geleverd. 

Bereikbaarheid

De onderneming, die nu is gevestigd op een bedrijventerrein langs de Delftse Schie in Delft, groeit uit zijn jas. Daarom onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden om te verhuizen naar Heron. De keuze voor die locatie is vooral ingegeven door de goede bereikbaarheid, met een metrohalte op loopafstand en een snelweg in de buurt. “En het soort klanten dat we hebben vraagt om een representatieve plek”, zegt directeur Wentges. Die denkt hij op Heron gevonden te hebben.

Lanzfeld Editions maakt sinds de oprichting in 2005 een behoorlijke groei door. Bij de onderneming werken tien tot vijftien mensen, “dat wisselt een beetje”, zegt Wentges. Tot aan de geplande verhuizing naar Heron kan het bedrijf in Delft nog wel uit de voeten. Zo worden op de huidige locatie extra mogelijkheden gecreëerd voor opslag. 

Allerlei merchandise die te vinden is in museumwinkels wordt geleverd door Landsfeld Editions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *