Delftsestraatweg maand lang dicht

De Delftsestraatweg is vanaf maandag een maand lang voor alle verkeer afgesloten. (Foto’s: Bart Planken)

Dat wordt een stukje omrijden voor veel weggebruikers die gewend waren om vanuit de richting Delfgauw naar Pijnacker te rijden, of andersom. De Delftsestraatweg is vanaf maandag tot eind juni afgesloten. De weg wordt opnieuw ingericht en geasfalteerd.

De plannen voor herinrichting van de weg lopen al geruime tijd. Al in 2008 hadden bewoners van Delfgauw in hun dorpsvisie beschreven hoe de verkeersveiligheid en de leefbaarheid verbeterd zouden worden door een herinrichting van de Delftsestraatweg. Omdat de weg een belangrijke doorgaande route vormde, konden de plannen niet eerder worden uitgewerkt. Nu de Komkommerweg klaar is en dus een deel van het verkeer een andere route kiest, is het tijd om de Delftsestraatweg aan te pakken. Dat is nodig omdat de weg deels is verzakt.

S-bocht

De werkzaamheden hebben nog geen gevolg voor de zogenaamde S-bocht in Delfgauw, de lastige kruising met aansluitingen naar de Noord- en Zuideindseweg. Een werkgroep van de bewonersvereniging is over een reconstructie van die S-bocht al geruime tijd met de gemeente in overleg. Er zijn al enkele opties die met de bewoners zouden worden besproken, maar vanwege de coronacrisis is dat nog niet gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *