Dennis van den Steen: DSVP krijgt het niet gemakkelijk

Trainer Dennis van den Steen

VOETBAL | Ook komend seizoen speelt DSVP in de 3e klasse zaterdag. Waar het in andere jaren wat moeizaam ging, verliep het afgelopen seizoen iets gemakkelijker en was de ploeg van trainer Dennis van den Steen snel veilig. Samen met aanvoerder Franco van Rheenen en assistent Alex van der Harst kijken ze vooruit naar komend seizoen.

Maar eerst een kleine terugblik naar het afgelopen seizoen. Trainer Dennis van den Steen: ”Ik ben er zeer tevreden over. We hebben echt een leuk jaar gehad, waarin we ook voor het eerst lange tijd in het linkerrijtje hebben gedraaid. Al baal ik er nu nog steeds van dat we de laatste drie wedstrijden hebben verloren. Dat was een kleine domper, maar over het algemeen hebben we een leuk jaar gehad.”

Aanvoerder Franco van Rheenen: ”Ik heb het afgelopen seizoen zeer positief beleefd, ik ben er zelf een paar jaar tussen uitgeweest en sinds vorig jaar weer begonnen. De sfeer was wel goed, daardoor hebben we ook een goed seizoen gedraaid, denk ik. Het is toch een hechte groep geworden, iedereen had wat voor elkaar over en je zag het ook aan de resultaten.”

Tien nieuwe spelers

Het eerste team van DSVP begint versterkt aan de competitie. Van der Steen: ”Van de selectie van vorig jaar is er niemand gestopt of weggegaan. We zijn hartstikke blij dat er weer wat jeugdspelers zijn aangesloten bij het eerste elftal, want daar moeten we het als vereniging toch van hebben. Het gaat over drie eerstejaars en drie tweedejaars A-junioren.”

Van buitenaf is een nieuwe keeper gekomen, en die bracht ook een extra spits mee. Er zijn ook twee spelers teruggekeerd. “Dus bij elkaar zijn er tien nieuwe spelers bij gekomen. Dat was wel nodig ook, want bij het tweede team zijn er twaalf gestopt.”

Uit de ellende blijven

De trainer verwacht dat het geen gemakkelijk jaar zal worden. “De eerste prioriteit is om uit de ellende te blijven en hopelijk dat we na de winterstop kunnen doorpakken, wat afgelopen seizoen niet helemaal gelukt is. Maar als doelstelling wil ik gewoon wegblijven uit de ellende, net als vorig jaar. “

Assistent trainer Alex van der Harst vindt het belangrijk om in de tweede seizoenshelft meer punten te pakken dan vorig jaar. “En ik denk ook dat we een selectie hebben die voor een kleine verrassing kan gaan zorgen door bijvoorbeeld een periodetitel te pakken.”

De keeperstraining
Pass oefening
Van den Steen legt een oefening uit
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *