Derde verlies op rij voor RKDEO-vrouwen

VOETBAL | Na de goede start van RKDEO vrouwen in de 1e klasse, verloor het team van Wendy Rietveld de laatste twee wedstrijden ruim. De ploeg uit Nootdorp voetbalde zondagmiddag thuis tegen RKVV Velsen, dat met één punt onder RKDEO stond. Het werd de derde nederlaag op rij voor RKDEO: 1-2 voor de bezoekers.

In de openingsfase was het vooral RKVV Velsen dat aan de bal was. Bij RKDEO was er veel balverlies en werden er veel fouten gemaakt in de verdediging en de opbouw. Zo viel ook de 0-1. Keeper Babette Visser had een verkeerde uittrap en de bal belandde bij de aanval van de tegenstanders en na een voorzet over links kon een speelster van Velsen vrij binnen koppen. Na een kleine twintig minuten kwam RKDEO beter aan het voetballen. Het elftal van trainer Wendy Rietveld kreeg genoeg kansen via Jana van Oudheusden, Michelle Oosterlaken en Eline Letsch, maar ze wisten niet tot scoren te komen.

Het overwicht van RKDEO werd uiteindelijk beloond vlak voor rust. De thuisploeg kreeg een vrije trap die, bij afwezigheid van Carmen Simonis, werd genomen door Oosterlaken en zij schoot de bal tegen de touwen. Wendy Rietveld over de standaardsituaties van haar team: ”Het is bekend dat we onze kansen krijgen via standaardsituaties en aanvallend kunnen we helaas nog geen vuist maken. We moeten daar vol op gaan trainen en kijken of we het erin kunnen krijgen.”

Penalty ontnomen

Na rust begonnen beide ploegen goed aan de wedstrijd en kregen ze kansen. RKDEO had wel meer de bal, maar de kansen waren vooral voor Velsen. De 1-2 viel uiteindelijk na de zoveelste fout in de opbouw bij RKDEO. Verdediger Anthia Bergen verloor de bal aan een aanvaller van Velsen, die binnenschoot. De bezoekers werden daarna beter en kregen ook meer kansen. Velsen kreeg zelfs nog een penalty. Rechtsback Carolina Nepomuceno maakte een overtreding, maar de strafschop werd over geschoten. De gelijkmaker werd snel erna bijna gemaakt, maar aanvaller Diana Nepomuceno kon net niet de bal binnen tikken na een goede voorzet van linksback Estrella Caffa.

RKDEO begon aan een slotoffensief, maar de grootste kans in het laatste kwartier van de wedstrijd was voor Velsen. Het is dat keeper Visser goed uit haar doel kwam, waardoor de aanvaller van de bezoekers tegen haar aan schoot. De thuisploeg kreeg nog wel een vrije trap, alleen werd die overgeschoten door Oosterlaken. Ook werd vlak voor het einde RKDEO een penalty onthouden. Iedereen op en naast het veld zag een handsbal van een verdediger van Velsen, alleen de scheidsrechter niet en die liet tot ieders verbazing door voetballen. Zo werd RKDEO een kans ontnomen om toch nog gelijk te maken, het bleef 1-2 voor Velsen.

Cruciaal moment

”Normaal gesproken zal ik nooit de scheidsrechter de schuld geven dus dat doe ik ook niet, maar het was wel een cruciaal moment’, begon Rietveld haar verhaal na afloop van de wedstrijd. ”De bal kwam in de zestien en de verdediger van Velsen slaat hem gewoon weg, maar de scheidsrechter stond in de middencirkel, dus kon hij het niet zien. Al waren er wel wat meer dubieuze momenten over en weer, maar je moet altijd hand in eigen boezem steken. We hebben vandaag gewoon te weinig gebracht.”

”Er ontbrak vandaag een stukje beleving, we waren niet fel genoeg en lieten ons het kaas van ons brood eten. In de omschakeling waren we te traag en dan loop je zo tegen tegendoelpunten aan”, zei Rietveld over het spel van haar team. Ook over de beginfase was ze niet tevreden. ”De eerste twintig minuten waren heel slecht en rommelig. We waren, vooral in de eerste helft, te veel in paniek als we in balbezit waren, waardoor we geen rust aan de bal hadden. We wilden elke bal alleen maar verlengen en naar voren schieten. Met meer rust aan de bal kom je wel tot kansen en dat deden de meiden beter in de tweede helft, maar ze konden geen vuist maken.”

De overige uitslagen en de stand uit de zondag 1e klasse C vind je hier.

Gevecht om de bal
Elisa Muusers aan de bal, Charlotte Elsackers kijkt toe.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *