Deze week al besluit over voorkeursrecht

Dit is de alt-tekst
gemeenteraad

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp neemt komende donderdagavond al een besluit over het vestigen van het zogenaamde voorkeursrecht op vier verouderde glastuinbouwgebieden. Dat heeft als gevolg dat op die locaties vrijkomende grond als eerste aan de gemeente te koop moet worden aangeboden.

Voor de komende weken zijn alle beeld-, oordeelvormende en besluitvormende vergaderingen van de gemeenteraad geschrapt in verband met de coronacrisis. De onderwerpen die daar zouden worden besproken, komen pas later aan de orde.

Maar het wvg-besluit moet nog wél worden genomen, omdat dit aan een termijn is gebonden. Het college van B.& W heeft op 7 januari een voorlopig voorkeursrecht gevestigd op de betreffende locaties, maar als de raad dat besluit niet binnen drie maanden bevestigt, dan komt dit te vervallen. Daarom moet de gemeenteraad dus toch nog een keer besluitvormend bij elkaar komen, coronacrisis of niet.

Hamerstukken

Dat gebeurt nu op donderdag 19 maart, een week eerder dan gepland en in een vergadering waarin waarschijnlijk geen discussie meer plaatsvindt. De voorstellen die op de agenda staan zullen vrijwel zeker als hamerstukken worden afgetikt.

Dat er vermoedelijk niet meer gediscussieerd wordt over het voorkeursrecht voor de glastuinbouwgebieden hoeft geen groot probleem te zijn. Tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering van afgelopen week bleek al dat de meeste fracties zullen instemmen met het voorstel. Wel zal er nog een bezwaarschriftenprocedure volgen. Westmaas Makelaardij heeft namens een aantal cliënten een bezwaarschrift tegen het besluit ingediend.

In verband met de coronacrisis zal publiek donderdag niet tot de raadzaal worden toegelaten, maar wel wordt de vergadering rechtstreeks uitgezonden via de website van de gemeente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *