Dierenpension blij met Oude Polder

In de Oude Polder bij de wijk Tolhek komt het dierenpension van de familie Van Koppen.

Patrick en Luceline van Koppen van Dierenpension en Hondenschool Pijnacker zijn hartstikke blij dat er na dertien jaar een einde komt aan de zoektocht naar een nieuwe locatie voor hun bedrijf. Ook zijn ze erg te spreken over de medewerking die ze sinds een jaar of twee ondervinden van de gemeente. Als de provincie ermee instemt en als er geen grote bezwaren komen vanuit de wijk Tolhek, dan verplaatsen ze hun bedrijf vanaf de Overgauwseweg naar een nieuwe plek in de Oude Polder.

Van de gemeenteraad, die het bestemmingsplan moet aanpassen om de nieuwbouw in de polder mogelijk te maken, krijgen de Van Koppens in elk geval medewerking. Tijdens de oordeelvormende vergadering van de raad toonden donderdagavond vrijwel alle fracties zich tevreden met de locatie. Alleen Progressief Pijnacker Nootdorp heeft bedenkingen. PPN vindt dat het bedrijf toch wel dicht bij de bebouwing van Tolhek komt en ook zouden de fractieleden de Oude Polder liever onbebouwd laten.

Tenniscomplex

Over dat laatste argument kon verantwoordelijk wethouder Jense vrij kort zijn. Als iemand het initiatief neemt om op die plek in de polder een tenniscomplex met bijbehorende bebouwing te ontwikkelen, dan kan dat volgens het bestemmingsplan direct. Dat de polder leeg blijft is dus beslist niet zeker.

Patrick van Koppen verzekerde de raad er tijdens de inspraakronde van, dat de bewoners van Tolhek geen geluidoverlast van het dierenpension zullen ondervinden. De bebouwing komt verder weg van de dichtstbijzijnde woningen dan wettelijk voorgeschreven, namelijk 130 meter, en ook komt de nieuwe woning van de Van Koppens vóór het pension en de hondenschool, die daarachter worden gesitueerd. Verder komen er allerlei aanvullende maatregelen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk geluid wordt veroorzaakt.

Grote behoefte

Luceline en Patrick van Koppen met hun dochter Rayenne, die ook in het bedrijf werkt.

Het dierenpension heeft in de afgelopen jaren bewezen in een grote behoefte te voorzien. Elke dag worden 25 honden opgevangen terwijl hun baasjes aan het werk zijn. Ook het pension zit vrijwel altijd vol, zeker in de vakantieperiodes. Veel succes heeft het bedrijf ook met de hondenschool, die inwoners van Pijnacker-Nootdorp helpt om hun huisdieren op te voeden. Op de nieuwe locatie wil men de dagopvang uitbreiden en ook komt er een dierenbegraafplaats.

Vanuit de raad klonk donderdagavond alvast veel waardering voor de plannen. Carla van Viegen (Partij voor de Dieren) vindt dat de ondernemers het dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. “Deze mensen zijn al zoveel jaren bezig, we zijn blij dat er nu een goede plek is waar ook de gemeente volop in meewerkt.” Ook de VVD had veel waardering voor het dierenpension. Herman-Pieter Nijhof: “Het is mooi om te zien hoe een ondernemer na zoveel jaren volhouden eindelijk een mooie plek kan krijgen.”

Inspraak

Het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan, dat volgende week door de gemeenteraad zal worden vastgesteld, wordt zo snel mogelijk voor inspraak vrijgegeven, zodat ook de bewoners van Tolhek hun visie kunnen insturen. Ook gaat het college in gesprek met de provincie om goedkeuring te krijgen voor de plannen. PvdD en VVD zegden al toe dat ze hun provinciale fracties oproepen om mee te werken.

Dierenpension Pijnacker moet weg vanaf de huidige locatie aan de Overgauwseweg, omdat direct tegenover hun bedrijf de nieuwe wijk Tuindershof wordt gebouwd. Daarom kan het pension, dat niet in het daar geldende bestemmingsplan past maar al vele jaren wordt gedoogd, daar niet langer blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *