Dit kan straks allemaal in CulturA

Er is straks van alles mogelijk in het vernieuwde CulturA.

Minimaal vijftien theatervoorstellingen per seizoen, voorstellingen voor de jeugd, speelfilms, de voorstellingen van de amateurverenigingen uit het dorp en van daarbuiten, zangkoren, musicals, lezingen, debatten en modeshows: het is een greep uit de vele plannen die de initiatiefnemers hebben met het nieuwe CulturA & Zo in Nootdorp. Dit wordt straks allemaal mogelijk:

 • Bibliotheek Oostland krijgt in het gebouw weer een volwaardig filiaal in Nootdorp. Het steunpunt op de Markt wordt opgeheven. Boeken staan straks overal door het hele gebouw.
 • Volop ruimte voor exposities en tentoonstellingen, plek voor lokale kunstenaars, maar ook bijvoorbeeld voor de historische vereniging.
 • Kunstuitleen, leeskringen, vergaderplekken en plekken om te werken en te studeren.
 • Veel mogelijkheden voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar met activiteiten die bij hun leeftijd passen, zoals muziek, allerlei creatieve en culturele activiteiten en alles waar ze zelf behoefte aan hebben. Met de jongeren samen wordt overlegd wat ze in het nieuwe CulturA graag zouden willen zien.
 • Net als in de huidige opzet van CulturA blijft er volop ruimte voor muzieklessen, toneellessen en theaterworkshops.
 • De bibliotheek wil geregeld schrijvers lezingen te laten houden, maar ook een schrijfcursus en een podium voor jong talent en de voorrondes voor talentenjachten zijn mogelijk. The Voice of Nootdorp is dus zeker een optie en als je daar wint, dan heb je natuurlijk goede kansen bij The Voice Kids.
 • Er blijft een volwaardige horeca in het gebouw, die niet zal concurreren met andere horecabedrijven in de Dorpsstraat, maar die daar voor zover mogelijk mee wil samenwerken. Het liefst wil de stichting een lokale ondernemer die het horecagedeelte in het gebouw gaat pachten. CulturA wil zich actief inzetten in de ondernemersvereniging van de Dorpsstraat.

Zoals het verwoord is in het plan ‘Van CulturA naar Beter’: “Het primaire doel is om van CulturA hét sociaal-cultureel kloppend hart in Nootdorp te maken. Een plek waar ontmoeten, verwonderen, inspireren, leren door het ervaren van kunst en cultuur, zorgt dat we allen blijvend geraakt zijn door de schoonheid en het plezier wat dat teweeg brengt. Een plek die je in je hart sluit met de belofte er regelmatig terug te keren om weer geraakt te kunnen worden. Een plek waar iedereen gelijk is. Een plek waar je samen bent. Een plek waar je thuis bent, een thuis heel dichtbij huis.”

Nee, een gebrek aan ambitie hebben de initiatiefnemers zeker niet.

Toneelvereniging Het Voetlicht is vaste bespeler van het theater CulturA. Straks komen er ook weer veel andere voorstellingen in het theater.
 1. Geweldig initiatief al die mogelijkheden.
  Wat ik graag gezien zou hebben : dat er een moment of uur in de week een contact punt zou komen om gezellig met elkaar koffie te drinken en te praten. Misschien met een onderwerp om tot een goed gesprek te komen.

 2. Ben vanmiddag vergeten zo’n “ladder” mee te pakken uit Cultura Nootdorp. .
  Waarom kan ik dat niet snel terugvinden hier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *