Dit zijn de genomineerden

Ondernemersprijs 2018:

7Digits

7Digits geeft ICT materialen zoals computers een tweede leven. Dat doet zij door het refurbishen en het opnieuw vermarkten van producten. 7Digits bekijkt eerst de herinzetbaarheid van het geheel als product en dan pas als grondstof. Zo worden ICT-materialen optimaal hergebruikt. Het werken met oog voor het milieu en maatschappij komt in de gehele bedrijfsvoering terug, zoals de introductie van LED, donatietrajecten voor diverse goede doelen, ambitie om volledig energie- en CO2 neutraal te werken. 

Plus Sabine Zondag

Deze supermarkt onderscheidt zich door zijn betekenis voor en binding met de samenleving, inspanningen op het gebied van duurzaamheid en grote ambitie om op alle vlakken de beste supermarkt te worden. Dit uit zich onder meer in het aanbieden van een sterk lokaal assortiment van lokale partners, veel ruimte voor biologische en fairtrade producten. Verder verzorgt de Plusmarkt lessen aan basisscholen over duurzame en gezonde voeding (Kidsproef campagne), werkt zij nauw samen met de Voedselbank en sponsort zij sportieve activiteiten.

Zorgboerderij Buitengewoon

Zorgboerderij Buitengewoon biedt mensen met geheugenproblemen opvang, een tijdelijk onderkomen of een woonplek op een voormalige, monumentale boerderij. Dit met grote persoonlijke aandacht, een warme sfeer en professionele zorg. Dit doen zij op duurzame wijze: zo voorzien ze in eigen warmte (warmtepomp met zonnecollectoren) binnen een unieke lokale setting en werken met aardwarmte, zonnecollectoren en zoveel mogelijk Led-verlichting.

Belofteprijs:

RV Webdiensten

RV Webdiensten is een full-service marketingbureau. Naast het aanbieden van diverse diensten zoals het ontwikkelen van websites en webshops, online marketing en Social Media beheer, geeft het bedrijf ook training, voorlichting en workshops over de gevaren van  Social Media zoals gameverslaving, privacy  onder meer op scholen en bij bedrijven en diverse organisaties zoals GGD Haaglanden en politie. Het klantenbestand is zeer divers; van een ZZP-er uit Pijnacker-Nootdorp tot  (inter)nationale bedrijven.

Bravo!

Bravo! is een koffiebar/lunchroom die sinds begin januari gevestigd is in winkelcentrum de Parade in Nootdorp en die in korte tijd al veel gasten aan zich heeft weten te verbinden, zoals ZZP-ers, studenten, ouderen. Bravo! weet mensen samen te brengen op een hele informele manier.  Bravo! organiseert verschillende evenementen zoals sinterklaas en een vrouwennetwerkborrel. Bravo! begeleidt als erkend leerbedrijf scholieren en studenten op een deskundige wijze en helpt hen op weg met een loopbaanoriëntatie.

Inzamelhelden

Inzamelhelden is een deur-aan-deur collectieconcept voor waardestromen zoals oud papier en karton, schone folie, glas, keuken en GFT-afval maar ook restafval, waarbij elektrische cargobikes worden ingezet. Dit bedrijf zorgt voor een hoog percentage bronscheiding (ambitie is een 100% scheiding) en voor een reductie in CO2 uitstoot (de e-cargobikes hebben al meer dan 1400 vrachtwagenbewegingen vervangen in Berkel & Rodenrijs). Het klantenbestand bestaat uit horeca, winkeliers, opticiens, kappers in de regio. Inzamelhelden werkt ook voor Stichting Nederland Schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *