‘Dobbe Lente Festival kan best’

De Partij voor de Dieren wil geen ‘verpretparking’ van natuur- en recreatiegebieden zoals de Dobbeplas.

Het college van B &W ziet geen grote bezwaren in het Dobbe Lente Festival, dat de stichting Pijnacker-Nootdorp Marketing wil houden op 26 mei rond de Dobbeplas. Dat feest gaat gepaard met muziek en een megalasershow. De Partij voor de Dieren had in schriftelijke vragen kenbaar gemaakt daar bezwaar tegen te hebben, omdat mensen daar juist zouden willen genieten van rust en stilte.

In zijn antwoord schrijft het college dat rond de Dobbeplas het hele jaar door evenementen worden gehouden, zoals de Nootdorpse feestweek, de survival van Jeugdland, het Foodtruckfestival en dergelijke. “Door dergelijke evenementen rond de Dobbeplas te houden kan rust en stilte in andere delen van het Balij- en Bieslandsebos worden bevorderd”, vinden B & W.

Ecologisch onderzoek

De Partij voor de Dieren vindt dat het evenement in strijd is met de Natuurbeschermingswet, en dat het zeker niet mag worden gehouden in het broedseizoen van vogels. Het college laat weten dat daar door de organisatie nog een ecologisch onderzoek naar wordt gehouden. De opdracht voor dat onderzoek is inmiddels verleend.

Het programma overdag is gericht op recreatieve en sportieve activiteiten voor het hele gezin. ‘s Avonds zijn er vooral activiteiten voor (jong) volwassenen, met het accent op de lasershow en mogelijk ook vuurwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *