‘Dobbeplas zoveel mogelijk open’

Recreanten bij de Dobbeplas houden zich over het algemeen goed aan het houden van afstand tot elkaar.

Het gaat best goed met het gedrag van de recreanten rond de Dobbeplas. De anderhalve meter afstand voor mensen die niet in een gezin wonen wordt over het algemeen goed nagekomen, zelfs op warme dagen zoals deze week. Op dit moment is er dan ook geen reden om in te grijpen en de intentie is om dat in de zomermaanden ook zo min mogelijk te doen, zei burgemeester Francisca Ravestein donderdagavond.

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad had raadslid Ben Glaser (Eerlijk Alternatief) een motie ingediend waarin het college werd opgeroepen om de recreatiegebieden tijdens warme zomerse dagen zoveel mogelijk open te houden. Hij verzocht het college om nog voor de zomervakantie cirkels of vierkanten aan te brengen op de ligweiden bij de Dobbeplas, om de inwoners te helpen om voldoende afstand te houden.

Goede wil

Ravestein vond het idee achter de motie sympathiek maar cirkels in het gras trekken, dat is echt niet nodig, betoogde ze. “Het gaat nu al heel goed. Mensen zijn van goede wil, laten we daar op vertrouwen.” Zeker o het gras gaat het goed, alleen op het strandje bij de Dobbeplas blijken mensen wat minder nauw om te gaan met de anderhalve meter, ‘maar daar kun je sowieso geen cirkels in het zand trekken’.

Glaser meende in de reactie van de burgemeester een toezegging te horen dat de recreatiegebieden tijdens de zomermaanden in elk geval open blijven, maar zo ver wilde Ravestein niet gaan. “Dat hebt u mij niet horen zeggen. We doen ons uiterste best.” Voor het raadslid was dat toch voldoende: de cirkelmotie werd ingetrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *