Doeken uit privécollecties op expositie van Wim Meijer

Zestien schilderijen van Wim Meijer uit privécollecties zijn te zien op de tentoonstelling ‘Pijnacker door Wim Meijer’, die zaterdag en zondag te zien is in Bibliotheek Oostland in Pijnacker. Het is mooi dat er tijdens het Verbeeldingsweekend op deze manier aandacht wordt besteed aan het werk van Meijer, die op 10 juni plotseling overleed.

Cineast en schilder Wim Meijer was zelf elk jaar present op De Verbeelding. Een van de schilderijen die in de bibliotheek geëxposeerd worden, was zelfs al tijdens de eerste editie in 1994 te zien.

Natuurlijk was hij vooral bekend als videofilmer. Hij registreerde veel evenementen in Pijnacker en maakte samen met Erik Bevaart veel portretten van dorpsgenoten. Maar met verf heeft hij ook veel lokale personen en taferelen vereeuwigd.Voor deze expositie is een selectie samengesteld van 16 schilderijen die allemaal verband houden met Pijnacker en Delfgauw, van portretten en landschappen tot gebouwen. Bekende plekjes in het dorp, zoals de R-K Kerk aan de Oostlaan en de Dorpskerk aan het Koningshof zijn er te zien.

Het Pijnackerse filiaal van Bibliotheek Oostland zit aan de Julianalaan 47.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *