Dorpenderby komt er weer aan

VOETBAL | De dorpenderby tussen Oliveo en RKDEO wordt komende zaterdagmiddag weer gespeeld. Waar deze twee zondagsclubs op zaterdag voetballen gaat Wippolder gewoon zondag een wedstrijd spelen tegen Foreholte uit Voorschoten.

Ook dit seizoen wordt de wedstrijd Oliveo (zo) tegen RKDEO gespeeld. Beide ploegen doen het goed in de competitie en tot afgelopen weekend stonden ze op een keurige derde en vierde positie, maar door het verlies tegen Wilhelmus (0-2) zakte het Oliveo van trainer Jeroen Hoefnagel naar de zesde plek en RKDEO daalde één plekje doordat ze gelijkspeelden tegen DOSR (1-1). Trainer Jeroen Hoefnagel: ”Wij kijken als club uit naar dit soort wedstrijden, waar naast de sportiviteit ook altijd gedacht wordt aan de sfeer na afloop van de wedstrijd. Als team willen wij beter voor de dag komen dan in de wedstrijd tegen Wilhelmus.”

Ook trainer Wesley Epskamp van RKDEO heeft er zin in. ”Ik hoop dat wij voetballend de betere ploeg zijn, maar het is en blijft een derby. Wij gaan er met een fitte ploeg heen en kijken er naar uit om deze wedstrijd te spelen. We spelen natuurlijk voor de winst.” Op sportpark De Groene Wijdte begint de derby zaterdag om half 4 ’s middags.

Kans op koppositie

Wippolder voetbalt zondag tegen Foreholte uit Voorschoten. De ploeg van Ronald Hes staat tweede met dertien punten achter Hillegom, dat maar één punt meer heeft. De komende tegenstander vinden we op een vierde plek terug met maar één punt minder dan Wippolder. Waar Wippolder met moeite HMSH (1-2) versloeg, wist Foreholte niet te winnen van de hekkensluiter Altior (0-2). Als het meezit kan Wippolder de koppositie overnemen van Hillegom. SV Hillegom speelt in Den Haag tegen Wilhelmus, dat afgelopen weekend knap met 2-0 won in Pijnacker van Oliveo (zo). Op sportpark Pauwmolen begint zondag de wedstrijd om 2 uur ’s middags.

Hier vind je de overige wedstrijden uit de zondag 2e klasse C.

Tim van Rheenen probeert de opbouw van RKDEO te verstoren. Het werd vorig jaar 1-3 voor RKDEO in Pijnacker, Van Rheenen opende de scoren destijds.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *