Dorpenderby op zaterdag

VOETBAL | Dit weekend is de dorpenderby van Pijnacker-Nootdorp er weer. RKDEO en Oliveo (zo) uit de zondag 2e klasse D spelen komende zaterdag om 5 uur ’s middags tegen elkaar op sportpark Centrum in Nootdorp.

Na een stroef begin van 2019, de eerste drie wedstrijden werden verloren, heeft het elftal van Corné van Doorn de laatste drie wedstrijden weten te winnen. De laatste overwinningen werden zelfs behaald tegen twee concurrenten, VVIJ (2-1) en SVV (2-3). RKDEO staat op dit moment op de derde plek met 34 punten.

Play-offs

Oliveo heeft na zeven wedstrijden in 2019 alleen verloren van TOGB (3-0) en gelijkgespeeld tegen Excelsior’20 (1-1). De ploeg van Jeroen Hoefnagel hoopt de derde periode te winnen, waardoor ze mee kunnen doen aan de play-offs voor promotie naar de 1e klasse. Waar RKDEO al aan mee kan doen doordat ze in de eerste periode achter TOGB zijn geëindigd, die zo goed als al kampioen is.

Vorige ontmoeting

De vorige keer dat beide ploegen elkaar troffen was op 27 oktober. Op sportpark De Groene Wijdte werd het destijds 1-3 voor RKDEO. Oliveo kwam op voorsprong via Frank van Rheenen uit een vrije trap, ondanks de overmacht van RKDEO. Pas in de tweede kwam RKDEO langszij. Snel na rust scoorde Twan Greeve, een paar minuten later viel de 1-2 via Rob van Hagen uit een penalty. Een minuut later maakte spits Luuk Goedbloed de 1-3 en hij besliste zo de wedstrijd.

RKDEO bouwt op tijdens de eerste ontmoeting met Oliveo (zo)

De overige wedstrijden worden op zondag gespeeld. Dit zijn de wedstrijden uit de zondag 2e klasse D:

  • Meeuwenplaat – dvv Delft
  • Excelsior’20 – Concordia
  • VFC – Hillegersberg vv
  • VVIJ – TOGB
  • Wippolder – XerxesDZB
  • Antibarbari – SVV

Hier vind je de stand van de competitie.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *