Dorpenderby RKDEO – OLIVEO op zaterdag

VOETBAL | De dorpenderby tussen RKDEO en Oliveo (zo) komt er weer aan. Op sportpark Centrum nemen de nummers drie en vier uit de zondag 2e klasse C het zaterdagmiddag tegen elkaar op.

Vorige week is er niet gevoetbald. De laatste wedstrijd van beide ploegen was twee weken geleden. De ploeg van trainer Wesley Epskamp won met 3-2 van Foreholte en de ploeg van Jeroen Hoefnagel speelde met 2-2 gelijk tegen HVV. Hoefnagel en zijn ploeg kijken in ieder geval uit naar de wedstrijd. ”RKDEO is altijd een leuke en nette tegenstander. Dit jaar verjongd, ook beter voetballend dan vorig jaar. Ze hebben ook een goede trainer met Wesley Epskamp in mijn ogen. We hopen ze met veel enthousiasme en tactisch vermogen te verslaan.”

Oliveo moet het doen zonder de doelpunten makers van de vorige keer, Tim van Rheenen en Frank van der Zwan, want die zijn geblesseerd. Ook Peter Paul de Rotte speelt vanwege privé omstandigheden niet mee. Hoefnagel: “Het zal dus lastig worden om voor een derde keer op rij van ze te winnen, want ze zijn bezig met een goede reeks. Ik denk dat het een gelijkwaardige strijd zal gaan worden.”

Revancheren

Ook Wesley Epskamp kijk uit naar de derby en heeft er veel vertrouwen in. ”Het wordt een leuke laatste derby tussen Pijnacker en Nootdorp. Wij zijn gebrand om een goed resultaat te halen zaterdag”, zijn RKDEO heeft na de winterstop een goede reeks neergezet en vooral over de wedstrijd tegen Foreholte is Epskamp positief. ”Toen hebben we de beste 60 minuten van dit seizoen gespeeld en het is dat je een rode kaart krijgt, want anders voetballen wij de wedstrijd makkelijk uit. Zaterdag gaan we uit van onze eigen kracht, dus we willen voetballend de baas zijn. In aanvallend opzicht willen we dan zoveel mogelijk kansen creëeren. We willen ons namelijk revancheren van de vorige keer, want toen hadden we recht op een punt. Het was dat de scheidsrechter toen niet zag dat de bal over de lijn was.”

De vorige keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden werd het 2-1 voor Oliveo. Op sportpark Centrum is de aftrap zaterdag om kwart voor 4.

Andere topper

Naast de dorpenderby gaat Wippolder ook een topper spelen. In Delfgauw neemt de ploeg van Ronald Hes het op tegen de koploper: SV Hillegom. Twee weken geleden werd het 2-2 tegen DOSR, Hillegom won met 0-3 van ASC. Wippolder staat vijfde met 25 punten. De vorige keer dat beide ploegen elkaar troffen wist Wippolder het in Hillegom lang vol te houden, maar ging uiteindelijk met 3-1 onderuit. Op sportpark Pauwmolen is zondag de aftrap om 2 uur.

Hier vind je de overige wedstrijden uit de zondag 2e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *