Druk bezochte Fortnite Battle bij DSVP

Een van de negen opdrachten van de speurtocht: de slalom.

Op het terrein bij DSVP was maandagmiddag een Fortnite Battle en een speurtocht. Fortine is gebaseerd op het populaire spel dat kinderen online tegen elkaar kunnen spelen. Het evenement was georganiseerd door Team4Talent. Onder leiding van Wouter Hoogeveen werd het een groot succes. De kinderen die meededen waren heel erg enthousiast en hadden veel lol met elkaar.

Naast de Fortnite battle was er ook een speurtocht voor de kinderen die nog iets te jong zijn voor het hoofdevenement. Er waren negen verschillende opdrachten die ze moesten doen. Als ze het goed deden kregen ze een letter, en met die letters konden ze het woord Speurneus maken. Om de kinderen niet te lang te laten stilzitten, was er ook ruimte gemaakt voor ze om slagbal te spelen. Dat werd op het veld ernaast gespeeld.

Goed gelukt

Wouter Hoogeveen: ‘Ik vond het wel een groot succes ja, heel veel kinderen. We hadden er uiteindelijk ruim 70. Dit is natuurlijk een concept dat we vanuit het oorspronkelijke spel eigenlijk in de praktijk willen doen. En dat is denk ik goed gelukt.”

Naast Fortnite waren er nog meer activiteiten, Wouter: ‘Omdat er zoveel aanmeldingen waren hebben we slagbal aangeboden om de kinderen bezig te houden en zodat ze niet constant stil hoeven zitten. En verder was er voor de kinderen die nog niet oud genoeg zijn om met Fortnite mee te kunnen doen een speurtocht.” De leeftijd voor Fortnite was van 8 tot 14 jaar, en de speurtocht van 6 tot 12 jaar. Sommige kinderen deden beide activiteiten. Eerst drie kwartier Fortnite en daarna nog de speurtocht.’

Team4Talent

Team4Talent organiseert geregeld sportevenementen. Daarnaast is er een groot aanbod op scholen, zoals naschoolse sporten, vervangende gymlessen, kennismakingslessen waarin ze bij verenigingen kinderen kennis laten maken bij een bepaalde sport. Ook voor de sportverenigingen doet Team4Talent veel, zoals helpen met het organiseren van evenementen.

Ook staan de sportleiders twee dagen per week op drie verschillende locaties voor buurtsporten. De kinderen kunnen dan iedere week gratis meedoen in Pijnacker en Delfgauw. Dat gebeurt onder andere op de Vlierlaan in Pijnacker op woensdag van twee tot vier, en op donderdag op de Pondstraat in Delfgauw van twee tot half vijf.

Wouter Hoogeveen kijkt toe naar kinderen die de Fortnite Battle spelen

Slagbal om de kinderen bezig te houden

Kinderen in actie met het spel Fortnite.

 

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *