DSVP en FC Skillz houden elkaar op gelijke hoogte

VOETBAL | Op sportpark De Groene Wijdte nam het door veel geblesseerden geplaagde DSVP het zaterdag op tegen de koploper FC Skillz Wateringse Veld. De bezoekers uit Wateringen konden zaterdagmiddag bij winst de eerste periodetitel pakken van dit seizoen. De ploeg van trainer Dennis van den Steen begon goed aan de wedstrijd en de eerste grote kans was dan ook voor zijn elftal. Bas Takens schoot net voorlangs na negen minuten gespeeld te hebben. Een paar minuten later was daar weer de thuisploeg, maar spits Dylan de Haan zag zijn schot gekeerd worden door FC Skillz-keeper Giovanni Spaan.

In de tegenaanval kreeg Djurandy Swedo met de eerste kans voor de bezoekers, maar hij schoot voorlangs. DSVP speelde goed mee en werd via De Haan weer gevaarlijk, maar dit keer schoot hij tegen de keeper van FC Skillz op. Na 25 minuten leek het er even op dat niet DSVP, maar dat de bezoekers op voorsprong kwamen. De goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na het afgekeurde doelpunt werd Skillz sterker, zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van Tom Bénard. Na rust ging het spel op en neer. De bezoekers probeerden het vooral via afstandsschoten, maar echt gevaarlijk werden ze niet. En als ze in het zestien metergebied waren kon de DSVP-keeper nog redding bieden voor zijn ploeg. Vlak voor tijd ontsnapte De Haan aan de verdediging van FC Skillz, maar in plaats van de bal af te geven op de goed meegelopen Tim de Bruijn schoot hij zelf, maar wel tegen de keeper aan. Zo bleef het 0-0, maar werd FC Skillz uiteindelijk wel periodekampioen doordat Verburch en Sportclub Monster hun wedstrijd ook niet wist te winnen.

Niet gelukt

”Ik zag Tim wel mee lopen, maar hij liep op een lijn met de verdediger van Skillz”, vertelde Dylan de Haan na afloop. ”Daardoor kon ik hem niet breed spelen en probeerde ik er zelf iets van te maken, helaas niet gelukt. Dan valt het net niet op zijn plek, en dan mag je, denk ik, blij zijn met een punt tegen de koploper”.

”Ik zit eigenlijk in dubio”, begon trainer Dennis van den Steen. ”Hartstikke knap wat we vandaag hebben gedaan, maar wij hebben toch echt de betere kansen gehad. Wij hadden kunnen winnen, misschien wel moeten winnen zelfs.”

”Ik heb een goede wedstrijd gekeept”, zei DSVP-keeper Tom Bénard. ”Onze hele verdediging verdient complimenten vandaag vind ik. We stonden goed, coachten elkaar constant, een topwedstrijd van het hele team.”

De overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse B vind je hier.

DSVP-spits Dylan de Haan in duel om de bal

Veel vertrouwen getankt

SV Nootdorp was tot zaterdagmiddag vier wedstrijden ongeslagen in de competitie, plus een overwinning in het bekertoernooi. In VV Monnickendam troffen ze een ploeg in vorm, want voorafgaand aan de wedstrijd scheelde het niet veel tussen beide: maar twee punten in het voordeel van Nootdorp. Op sportpark ‘s-Gravenhout begon SV Nootdorp goed aan de wedstrijd, want na zeven minuten stond het al 1-0 door Jop Verhagen. De thuisploeg kreeg genoeg kansen om de voorsprong te vergroten voor de rust, maar de schoten van onder andere Pim Hulst en Mitchell Abdoel gingen er niet in. Vlak voor rust kwam Monnickendam zelfs bijna op gelijke hoogte.

De gelijkmaker viel uiteindelijk wel, twintig minuten na de rust werd de 1-1 gemaakt. Nootdorp pakte het daarna snel weer op. Tien minuten na de gelijkmaker wist Abdoel een penalty te benutten en zo Nootdorp weer op voorsprong te schieten. Dezelfde Abdoel wist na een omschakeling de 3-1 te maken. De eindstand werd bepaald door AJ Mercera, vlak voor tijd. Trainer Marco Jalink was tevreden: ”Deze overwinning geeft veel vertrouwen naar komende dinsdag, als we spelen voor de beker tegen VELO. We hebben goed gespeeld, alleen de score had groter kunnen en misschien wel moeten zijn, maar ik ben tevreden met de overwinning.”

Dinsdagavond om 8 uur speelt Nootdorp dus op het eigen sportpark ‘s-Gravenhout tegen VELO voor de beker.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse A.

Tweede grote test

De wedstrijd tegen RVC Celeritas was de tweede grote test voor Oliveo. Op sportpark Prinses Irene kwam Oliveo na iets meer dan twintig minuten op een 0-1 voorsprong. Na een voorzet van Laurens Huurman kon Tim van Rheenen binnen koppen. Een kwartier later was daar zelfs de 0-2. Een vrije trap van Noah Bo werd tegen de touwen gekopt door Mark Milolaza. Voor de rust werd er niks weggeven door Oliveo. Na rust was het snel anders, want na een minuut gespeeld te hebben in de tweede helft was daar oud Oliveospeler Joey Klijn die de aansluitingstreffer kon maken.

Een paar minuten later ging dezelfde Klijn in de fout in zijn eigen strafschopgebied. Hij maakte een overtreding op Bob Ruigrok. De penalty werd benut door Van Rheenen. Het ging even snel, want drie minuten later viel de 2-3 na een fout in de opbouw bij Oliveo. De thuisploeg ging alles of niets spelen en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Oliveo-keeper Peter-Paul de Rotte hield zijn ploeg op voorsprong. Tien minuten voor tijd viel de bevrijdende 2-4. Na een pass van Max Huurman kwam Ruigrok een-op-een met de keeper van Celeritas, Ruigrok wist beheerst af te ronden. In de laatste minuut werd de eindstand nog op 2-5 bepaald door Max Huurman. Met een afstandsschot van 20 meter wist hij de keeper van Celeritas te passeren.

Trainer Edwin Vurens na afloop: ”In de eerste helft hebben wij goed gespeeld. Niks weggeven eigenlijk. Na rust moesten we ongelukkig een tegentreffer incasseren en de tweede was na een fout van ons. Zij gingen toen alles of niets spelen en daar wisten wij gebruik van te maken. Dit is een uitermate belangrijke overwinning. Ik ben blij dat we de wedstrijd wel gewonnen hebben tegen een concurrent van ons. De spirit die er niet was tegen Graaf Willem II VAC (2-1 verlies) zag ik vandaag wel.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 4e klasse E.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *