DSVP en Nootdorp verliezen, Oliveo wint weer ruim

VOETBAL | Een goed gevuld sportpark De Groene Wijdte zag zaterdag aan het begin van de wedstrijd van Oliveo tegen Haagse Hout dat de pupil van de week Miko was. Hij was de eerste winnaar van het NK Shoot Out. Momenteel speelt hij voor de JO-11 2. De bezoekers uit Den Haag kregen in de wedstrijd de eerste grote kans via Osman Sarikaya, maar keeper Peter-Paul de Rotte wist de bal tegen te houden.

Na tien minuten stond wel de 1-0 op het scorebord. Na een lange bal van middenvelder Mark Milolaza op Guy Luscuere kwam de bal bij spits Tim van Rheenen, die binnen tikte. Weer tien minuten later viel ook de 2-0 en opnieuw was het Van Rheenen die scoorde, dit keer na een corner. Binnen het half uur werd het zelfs 3-0. Niels Bentvelzen gaf de bal aan Max Huurman, die wist af te ronden. Daarna werd Oliveo slordiger en creëerde het weinig kansen meer. Haagse Hout bood goed weerstand en kwam er een paar keer uit, maar werd ook niet echt gevaarlijk voor het doel van Oliveo.

Dramatisch

Ook na rust was Oliveo minder scherp aan de bal. Het enige gevaar kwam in het eerste kwartier in de tweede helft van Noah Boer, maar zijn schot ging ruim over. Het duurde tot de 78e minuut voordat er weer gescoord werd: spits Van Rheenen maakte zijn derde met zijn hoofd na een voorzet van Laurens Huurman. Het ging daarna snel, want in de laatste tien minuten vielen er nog vier doelpunten. Van Rheenen maakte zijn vierde van de wedstrijd, er werd een eigen goal gemaakt en de laatste twee kwamen op naam van Laurens Huurman en Noah Boer.

Ondanks de ruime overwinning waren ze bij Oliveo niet helemaal tevreden. ”de eerste helft ging nog wel, maar ik vond dat we in een veel te laag tempo aan het voetballen waren”, begon trainer Edwin Vurens zijn verhaal. ”We konden de tegenstander het daardoor niet echt moeilijk maken, al waren we wel de betere ploeg. We hebben het vandaag niet goed gedaan, beetje arrogant om te zeggen misschien als je 8-0 wint, maar ik vond dit veruit de slechtste wedstrijd van ons in de afgelopen periode”.

”Het was dramatisch, echt heel slecht”, vond ook Tim van Rheenen. ”De eerste helft ging nog wel. Als we het baltempo hooghouden, spelen we ze kapot. Het was gewoon te traag van achteruit. Voorin stonden we ook niet goed. En dan krijgen we nog vier 100 procent kansen en die moeten erin. Dan blijft het lastig, zonder dat zij echt gevaarlijk werden. Maar gemakzucht bij ons? Geloof ik niet, want zo gemakkelijk ging het nu ook weer niet vandaag.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 4e klasse E.

Max Huurman (nr 11) zoekt de combinatie met Oliveo-spits Tim van Rheenen.

Onnodig verlies

SV Nootdorp voetbalde zaterdagmiddag tegen Zwaluwen ’30 HCSV uit Hoorn. Op sportpark Middelweg begon de ploeg van trainer Marco Jalink goed aan de wedstrijd; er werden snel wat grote kansen gecreëerd. De thuisploeg werd alleen gevaarlijk via wat counters. In de tweede helft werd er gescoord. Snel na rust was het invaller Mitchell Abdoel die na een corner namens Nootdorpde openingstreffer maakte: 0-1. Net als vorige week tegen WV-HEDW ging de ploeg van Jalink na het doelpunt te veel naar achteren lopen. Waar de trainer van Nootdorp wilde ingrijpen om weer controle te krijgen viel de gelijkmaker via Pieter Koopman.

Na de wissel werd Nootdorp weer iets sterker en kreeg het veel kansen om op voorsprong te komen, maar weer was het de keeper van Zwaluwen ’30 die zijn ploeg op de been hield. En waar Nootdorp niet tot score wist te komen, deed de thuisploeg het dus wel. Een paar minuten voor tijd werd er gescoord door Floris Coffeng en in de blessuretijd werd de eindstand op 3-1 bepaald door Dave Severins.

Jalink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd. ”In de eerste helft ben je gewoon de betere en moet je al op voorsprong komen. Na rust doe je dat snel, maar lopen ze weer te ver terug naar achteren. Net als vorige week en dan krijg je weer een onnodig doelpunt tegen. Na het doelpunt herpakt we ons, maar stond de keeper van Zwaluwen goed te keepen met een paar knappe reddingen, en dan krijg je uiteindelijk aan het einde twee doelpunten tegen waardoor je toch verliest. Onnodig, wij hadden eigenlijk meer verdiend.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse A.

Iets te goed

Bij DSVP wisten ze dat de start moeizaam zou zijn en dat kwam ook uit. Want na twee wedstrijden had de ploeg van trainer Dennis van den Steen pas één punt gehaald en zaterdagmiddag mochten ze naar Sportclub Monster. Op sportpark Polanen was de thuisploeg de betere van de twee. Monster kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Via Joey Zonneveld kwam DSVP nog wel langszij, maar door individuele klasse werd het niet veel later 2-1 in het voordeel van de thuisclub. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 3-1. Trainer Van den Steen na afloop: ”Monster was net iets te goed voor ons. In het wedstrijdverloop hielp die geweldige 2-1 van hun ook niet echt.”

Hier vind je de overige uitslagen uit de zaterdag 3e klasse B.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *