Nootdorp verliest weer, winst voor DSVP en Oliveo (za)

VOETBAL | In Rotterdam namen XerxesDZB en SV Nootdorp het tegen elkaar op. Op sportpark Faas Wilkes begon Nootdorp goed aan de wedstrijd. Trainer Marco Jalink liet zijn ploeg compact spelen, maar ze konden niet veel kansen creëeren. Ondanks dat Nootdorp bijna geen kansen weggaf kwamen ze wel op achterstand, want in de 35e minuut schoot Burak Dogan zijn ploeg van 25 meter afstand op voorsprong. Ook in de tweede helft had Nootdorp de bal, maar het ging weer goed tot aan het zestien metergebied van XerxesDZB. Tot kansen kwamen ze niet. Nootdorp kreeg uiteindelijk de deksel op de neus, want het werd in de blessuretijd zelfs nog 2-0 voor de thuisploeg. Na een counter kon Myron Bostdorp scoren.

Ondanks de tegenvallende resultaten heeft Jalink er nog wel vertrouwen in. ”Het gaat denk ik nog wel goed komen, want ik vind de concurrentie niet beter dan wat wij zijn. Iedereen kan namelijk van elkaar winnen. We moeten werken aan het maken van doelpunten. We hebben een prima wedstrijd gespeeld vandaag en hebben goed verdedigd. Dit verlies was niet nodig, we hadden recht op minimaal een punt.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse B.

2e periodekampioen

In Maasland werd op sportpark De Commandeur gevoetbald tussen MVV ’27 en DSVP. De doelpunten werden gemaakt na rust. De thuisploeg kwam op voorsprong na ruim een uur spelen via Erik van Geest. De ploeg van trainer Dennis van den Steen gaf niet op en kon de wedstrijd toch nog winnend afsluiten via twee doelpunten in de blessuretijd. Eerst schoot topscorer Dylan de Haan de gelijkmaker binnen en een paar minuten later schoot Hozan Hussaini de winnen tegen de touwen.

Door deze overwinning en de andere resultaten wist DSVP beslag te leggen op de tweede periode. Hierdoor is de ploeg uit Pijnacker verzekerd van play-offs voor promotie naar de 2e klasse. Van den Steen na afloop: ”Na wat moeizame jaren is dit een mooi succes voor deze vriendengroep. Dit is de beloning van een geweldige reeks, het zal goed gevierd worden in Pijnacker.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse B.

Prima herpakt

Op sportpark De Groene Wijdte voetbalde Oliveo (za) tegen middenmoter Hermes DVS uit Schiedam. De bezoekers kwamen snel op voorsprong. Aanvoerder Robbert Palm kon in de eerste minuut binnenkoppen na een corner. Hermes bleef gevaarlijk in de openingsfase, maar Oliveo kwam tien minuten na de openingstreffer toch op gelijke hoogte. Ben van der Helm kon binnentikken na een schot van Danny van Ruyven. Het ging daarna snel, want vijf minuten later hadden Joey Klijn en Van Ruyven Oliveo (za) op een 3-1 voorsprong gezet. De ploeg van trainer Wim Baggerman kon daarna niet veel meer creëeren, net als de bezoekers uit Schiedam. Voor rust werd Hermes nog twee keer gevaarlijk, maar beide keren kon keeper Coen van Elst redding bieden.

Na rust waren beide ploegen zeer slordig met hun balbezit. Een kwartier voor tijd dachten de fans van Oliveo weer te kunnen juichen, maar de kopbal van Don Mulder ging net niet over de lijn. Tien minuten voor tijd kreeg Mulder vanaf elf meter weer een kans, maar Patrick Krabbendam dook naar de goede hoek en kon de penalty keren. In de extra speeltijd kreeg Oliveo ook nog twee vrije trappen. De eerste ging net over en de tweede kon Krabbendam over het doel tikken. Het bleef bij 3-1 voor Oliveo. Baggerman na afloop: ”We kwamen snel op achterstand, maar we pakten het daarna prima op in de eerste helft. We kwamen op een 3-1 voorsprong. In de tweede helft was het gewoon niet meer in de problemen komen en de wedstrijd uitspelen. Ook dit soort wedstrijden moet je winnen.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 4e klasse F.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *