DSVP MO-14 en MO-17 Districtskampioen West II

VOETBAL | Tijdens het Talenten Voetbal Toernooi, ook wel het NK Jeugdvoetbal genoemd, deden namens DSVP de teams MO-14 en MO-17 mee. Op het sportpark van KMD in Wateringen werd zaterdag het toernooi gehouden waar tickets konden worden verdiend voor het komende NK. Zonder een verloren wedstrijd wisten beide ploegen door te gaan naar het Nederlands Kampioenschap.

Het MO-14 team deed mee in een poule waar elftallen inzaten die een jaar ouder waren. In een poule met KMD, Die Haghe en DSO, werd DSVP eerste met negen punten. In de volgende ronde, de halve finale, werd er gevoetbald tegen De Zwaluwen. Na rust werd pas de score geopend tegen een zeer verdedigende ploeg. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen. In de finale kwamen de meiden weer Die Haghe tegen. Ook nu werd de tegenstander vol onder druk gezet en werd de Haagse ploeg met 4-0 naar huis gestuurd. Daardoor won de ploeg de finale en gaan ze 30 mei naar Boxtel voor het Nederlands Kampioenschap.

De MO-17 zat wel in een poule met leeftijdsgenoten. Ook zij zaten bij KMD en verder met Zwaluwen en FC Zoetermeer. Ook de MO-17 won alle drie de poule wedstrijden vrij gemakkelijk. In de ronde erna, ook de halve finale, moest DSVP het opnemen tegen het Zoetermeerse DSO. Waar de MO-14 het moeilijk hadden in de halve finale wist MO-17 wel gemakkelijk te winnen. Al werd het tegen DSO ook maar 2-0. In de finale kwamen ze Spartaan’20 tegen, beide ploegen voetbalden goed en hielden elkaar in evenwicht. Na 22 minuten spelen, want elke helft duurde maar elf minuten, stond het nog steeds 0-0. Waar DSVP drie penalty’s benutte en de tegenstander de eerste penalty gekeerd zag worden en de tweede over zag gaan, won de ploeg uit Pijnacker de finale en mogen ook zij naar het Nederlands Kampioenschap. Dat zal gespeeld worden op 6 juni in Alkmaar.

Andere jeugdploegen

Op 15 februari gaan de MO-11 en MO-13 naar Oud-Beijerland om daar te voetballen voor het districtskampioenschap. Dat gaat gebeuren op het sportpark van SHO. Mochten zij ook winnen, dan mag de MO-11 op 7 juni naar Amsterdam en de MO-13 mag op 6 juni naar Brunssum.

MO-14 viert hun overwinning (Bron foto: DSVP vrouwen & meiden voetbal)
MO-17 vieren ook feest na het winnen van de finale (Bron foto: DSVP vrouwen & meiden voetbal)
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *