Leuke open dag bij DSVP

Team4Talent hield woensdagmiddag een open dag op het terrein van DSVP, om kinderen met verschillende spelvormen kennis te laten maken met voetbal. Onder leiding van Wouter Hoogeveen waren er vier oefeningen uitgezet. Hoogeveen: ”Ze mogen een aanmeldingsformulier meenemen aan het einde van de training. En dan hopen we dat er minimaal tien kinderen zich komen aanmelden, dan hebben we het goed gedaan”.

De open dag had niet alleen als doel om de kinderen kennis laten maken met voetbal om meer leden bij DSVP te krijgen. “We willen ze ook een leuke middag laten hebben, en het plezier staat bovenaan.”.

Er waren vier verschillende spellen uitgezet. Bij het eerste spel moesten de deelnemers van huisje naar huisje dribbelen, en dan konden ze steeds een punt krijgen. “Er lopen ook tikkers in het veld en als ze je tikken of de bal van je hebben afgepakt, ben je je punten kwijt en begin je opnieuw.”

Het tweede spel was om met je team minimaal drie ballen bij je eigen eiland te krijgen. “De derde oefening noemen we een pool table, wat eigenlijk een uitgezette pooltafel is met zes vakken waarin ze kunnen scoren. Het laatste was gewoon een wedstrijd spelen, waarin hoofdzakelijk het samenspel belangrijk is om elkaar te helpen en te ondersteunen waar mogelijk is.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *