DSVP VR1 is klaar voor de volgende ronde

VOETBAL | Op een zonnig sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker speelde DSVP VR1 zaterdag tegen RKAVV VR1 uit Leidschendam. De ploeg van trainer John Rohling won met maar liefst 7-3 van een team dat niet echt zijn best deed om te winnen. In de volgende ronde zal er gespeeld worden tegen Sportclub Monster. Die wisten te winnen met 3-1 van WV-HEDW. Trainer John Rohling na afloop: ”We hebben er vertrouwen in, we zijn er klaar voor”. Aanvoerster Kiri Boekwijt: ”Het gaat denk ik wel een lastige pot worden tegen Monster, in ieder geval lastiger dan deze van vanmiddag”.

DSVP startte ijzersterk aan de wedstrijd. Via Romy Bruins kreeg de ploeg ook de eerste kans, maar haar schot ging ruim over. Binnen het kwartier werd het 1-0 via de aanvoerster Kiri Boekwijt, die na een goede aanval de bal over de keepster van RKAVV heen lobte. De 2-0 viel snel erna door Jennifer Zwang na een fout achterin bij de tegenstanders. Een kwartier voor rust werd het ook nog 3-0, na een mooie afstandsschot van Bo van Niel. Via Zwang en weer Boekwijt werd het ook nog 4 en 5-0. Voor het rustsignaal werd het nog wel 5-1 via Jessie van Leeuwen uit een vrije trap.

Madelon van Rijn aan de bal

Na rust werd het snel 5-2. Lotte Barmentloo schoot de bal prachtig in de kruising namens RKAVV. DSVP begon slordig aan de tweede helft, maar herpakte zich weer snel. Dat resulteerde erin dat Romy Bruins na een corner de bal vrij erin kon schieten, net buiten het strafschopgebied. RKAVV deed wel weer wat terug via Babette Schreurs: zij scoorde nadat haar team de bal onderschepte. De eindstand werd bepaald door Felicia Kaptein, die vanuit een corner met een kopbal het net wist te vinden.

Boost

Trainer John Rohling: ”Deze overwinning voelt lekker op RKAVV, vooral als je zag dat ze met een feestopstelling kwamen en niet echt de intentie toonden om verder te willen. Iets wat wij wel hadden en we kwamen dus ook snel op voorsprong. Dit moet ook een boost zijn voor deze meiden, want ze scoren nogal moeilijk. Vandaag waren het er zeven en dat moet een opmaat zijn voor volgende week.”

Aanvoerster Kiri Boekwijt: ”Ze gingen er niet 100 procent voor bij RKAVV, en dat was wel jammer. Het is in ieder geval wel fijn dat we deze wedstrijd gewonnen hebben met 7-3. Ik ben ook blij met mijn twee doelpunten, want het is alweer een tijdje geleden dat ik gescoord heb, en nu gelijk twee in één keer.”

In de rust werd Boekwijt eruit gehaald voor Susan van den Berg. ”Ik had last van mijn bovenbeen, wat woensdag tijdens de training erin is geschoten tijdens een sprintje. Ik kreeg er weer even last van, dus de wissel was uit voorzorg.”

Dit zijn de overige uitslagen uit de nacompetitie 1A/2AB:

  • Sportclub Monster – WV-HEDW 3-1
  • DTS ’35 Ede – Zuidland 2-0

De laatste wedstrijd uit de 1e ronde wordt op dinsdagavond gespeeld, die gaat tussen RVVH – Wartburgia asv.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *