DSVP VR1 speelt knap gelijk tegen Wartburgia

VOETBAL | Zaterdagmiddag speelde het team van trainer Erhard Soetenbroek op het eigen sportpark De Groene Wijdte tegen de nummer twee uit de competitie, Wartburgia asv uit Amsterdam. DSVP speelde knap met 2-2 gelijk.

De vrouwen van DSVP begonnen goed aan de wedstrijd en kregen in de beginfase ook een paar kansen. Toch kwamen de bezoekers uit Amsterdam op voorsprong via een corner. Daarna werd Wartburgia sterker en ook gevaarlijker. Na een fout achterin bij DSVP werd het ook nog 0-2. De thuisploeg deed wel weer wat terug en scoorde ook snel de aansluitingstreffer. Uit een corner scoorde Felicia Kaptein de 1-2. DSVP werd voor het rustsignaal sterker en kreeg via Meike Vera en Jennifer Zwang, na een mooie pass van Romy Bruins, twee mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Toch kregen de bezoekers vlak voor rust een grote kans om op 1-3 te komen, maar keepster Nicole van den Berg zag dat het afstandsschot via de binnenkant van de paal niet in het doel belanden.

Na rust werd het al snel gelijk. Na weer een pass van Bruins op Zwang werd het nu wel 2-2. Het spel ging uiteindelijk op en neer, maar DSVP kreeg nog wel de iets grotere kansen op de overwinning. De bezoekers werden ook wat agressiever en begonnen steeds meer te klagen bij de scheidsrechter. Vlak voor tijd redde keepster Van den Berg haar ploeg nog na een goede aanval van Wartburgia. Zo speelt DSVP knap 2-2 tegen de nummer twee.

Tevreden

Erhard Soetenbroek was na afloop tevreden: ”De meiden hebben vandaag keihard gewerkt, want de tegenstander was beter dan wat wij zijn. We stonden compact bij elkaar en zijn ze gaan opvangen rond de 16, maar uiteindelijk zijn we blij met het behaalde punt die we nodig hebben. De tegenstander was beter en staat niet voor niks bovenaan, en wij hebben de punten nodig om niet de nacompetitie in te gaan”. De overwinning zat er nog in en dat zag de trainer ook: ”Met nog twéé of drie uitvallen hadden we nog de 3-2 kunnen maken, maar dat lukte helaas niet. Maar ik ben ontzettend blij met het resultaat dat we behaald hebben”.

Ook aanvoerster Kiri Boekwijt was na afloop niet helemaal tevreden over het spel. ”We hebben hard gestreden vandaag, maar het was niet onze beste wedstrijd, technisch gezien. Dat had beter gekund. Tijdens de rust hebben we een goed plan gemaakt en zijn we er met elkaar voor gegaan in de tweede helft. Want we kunnen ons nog handhaven in deze competitie. We moeten voor directe handhaving negende worden en staan nu elfde. Dus dat gaat nog wel lastig worden, maar is wel mogelijk, al zijn we wel afhankelijk van de andere uitslagen.”

Hier vind je de stand en de overige uitslagen uit de zaterdag 1e klasse A.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *