DSVP VR1 wint van MO-17 voor de Oliebollen Cup

Voorzitter Peter de Jong met links van hem Floor Vijfhuizen, hij werd Lid van Verdienste

VOETBAL | Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie kondigde voorzitter Peter de Jong zijn naderende afscheid aan. Tijdens de algemene ledenvergadering in november treedt De Jong af en hoopt hij zijn opvolger bekend te kunnen maken. Al is er volgens Peter de Jong nog genoeg te doen voordat hij het stokje overgeeft aan iemand anders.

Peter de Jong maakte bekend dat ook volgend seizoen Dennis van den Steen en Cees Kruijs trainer zijn van het eerste heren- en dameselftal zijn. De totale opbrengst van de oliebollenverkoop was 1300 euro, dat gaat gebruikt worden voor nieuwe keukenapparatuur. Ook werd oud-spits Floor Vijfhuizen in het zonnetje gezet. Hij heeft jaren in het eerste gespeeld, onder andere tijdens in het gouden elftal onder Dick Advocaat. Na zijn voetballoopbaan werd Vijfhuizen trainer en nu is hij jaren lang bestuurslid Voetbaltechnische zaken. Lid van verdienste is een waardering die het bestuur aan hem wilden geven.

Veel vrijwilligers

Vijfhuizen is één van de 350 vrijwilligers die ruim 500 functies vervullen. Ondanks dit grote aantal vrijwilligers riep De Jong mensen op om mee te helpen bij de vereniging. Zoals met bardiensten, helpen met trainingen geven, sponsoren of een bestuurs- of commissiefunctie invullen. Ook riep De Jong de gemeente op om te investeren in de toekomst van sportvoorzieningen. De gemeente, en zeker Peter Hennevanger, doen veel om dit in stand te houden, vooral door de hulp van DSVP. Toch wordt de vereniging er niet in gecompenseerd, volgens de voorzitter.

DSVP telt 67 teams en door de groei van Pijnacker zullen dat er na verwachting meer gaan worden, maar DSVP gaat er qua trainingscapaciteit er op achteruit. Een reden daarvan is dat de club HCP (Hockey Club Pijnacker) heeft geholpen aan een extra veld. De voorzitter wil dat er één veld extra met verlichting komt en dat de doelstelling wordt gehaald van de gemeente: meersport participatie en meer jeugd meer laten bewegen.

Oliebollen Cup

Voor de speech van de voorzitter voetbalde VR1 een wedstrijd tegen MO-17. Het jeugdelftal van DSVP komt uit in de Topklasse, de hoogste divisie van de dames jeugd en staat daar derde met maar één punt achter op de koploper. De dames van het eerste wisten uiteindelijk te winnen, het werd 4-3 en zo won DSVP VR1 de Oliebollen Cup. Voor het eerste elftal scoorde Geena Toussaint twee keer, Felicia Kaptein en de laatste en tevens mooiste werd gemaakt door Madelon van Rijn. Zij zag haar corner zo het doel in waaien.

De jonge meiden boden veel tegenstand en maakten het de dames behoorlijk lastig. Namens hen scoorde Caitlin Jerphanion twee keer en Naoual Yahyaoui. Na afloop van de wedstrijd werd Femme van Houten verkozen tot talent van de wedstrijd.

Geena Toussaint (5) haalt voor het eerst uit
Sabine Zondag (links) met talent van de wedstrijd Femme van Houten
Aanvoerster Kiri Boekwijt (rechts) kreeg namens DSVP VR1 de Oliebollen Cup van voorzitter Peter de Jong.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *