DSVP VR2 van John Peeters door in de beker

Trainer van VR2 John Peeters

VOETBAL | Bij DSVP zijn er zes vrouwenelftallen, waarvan drie op het veld spelen en drie in de zaal voetballen. Ook zijn er 16 jeugdelftallen voor de meiden. John Peeters is sinds deze zomer de trainer geworden van het tweede vrouwenelftal van DSVP.

“Ik heb, voordat ik hier kwam, wat andere clubs gehad. Dat waren Forum Sport, RKAVV en SEV”, begint Peeters zijn verhaal. ”Ik ben terecht gekomen bij deze club via een advertentie. Ze zochten eigenlijk iemand voor MO19, want zij zouden in de hoofdklasse gaan spelen. Uiteindelijk, toen ik in gesprek kwam bij de club, vroegen ze of VR1 of VR2 niks voor mij kon zijn. Ik dacht: waarom ook niet? Ik heb ervaring binnen het vrouwenvoetbal opgedaan bij andere verenigingen en zo ben ik uitgenodigd voor een gesprek en dat werd positief ontvangen”, vertelt Peeters over zijn eerste ontmoeting bij DSVP.

Talentvol

John Peeters heeft de leiding gekregen over een zeer talentvolle groep meiden. ”Ik ben er mee aan de slag gegaan, een groep meiden met veel talent die uiteindelijk door moeten stromen naar het eerste elftal”, vervolgt hij zijn verhaal. ”We spelen 4e klasse, wat eigenlijk te laag is, maar de prioriteit is het opleiden van speelsters voor het eerste elftal. Ook ligt de prioriteit bij aansluiting vinden met het eerste, want zij spelen in de eerste klasse. Dus dat is wel een dingetje.”

”In de eerste helft van de competitie zijn we niet goed begonnen”, zegt de trainer. “Het begint nu wel een beetje te komen. Het duurt natuurlijk eventjes om je eigen ideeën over te brengen op een nieuwe groep.” Ook valt hem op dat het niveau hoog ligt in de jeugd bij de meiden. ”MO14 speelt in één of andere Champions League voor meiden, dus ze spelen op een zeer hoog niveau.” Het enige wat DSVP mist volgens Peeters is een MO17, want dat is er helaas niet.

Doorstroming

Er wordt onderling veel overlegd bij de club en hij merkt dat er bij DSVP een zeer goede technische commissie zit. ”En dat is zeer belangrijk voor mij en uiteraard voor de rest.” Over de doorstroming van zijn elftal naar het eerste zegt hij: ”We hebben één speelster die al regelmatig meedoet. In potentie zijn er nog een paar die dat ook wel zouden kunnen, maar die nu nog niet zover zijn.” Ook merkt hij dat het fysiek nog wel een grote stap is voor de meiden. ”Maar we zijn wel op de goede weg.”

Bekeroverwinning

Voor de beker ging DSVP VR2 zaterdag naar Gouda, om te spelen tegen Jodan Boys VR2. Op een zonnig sportpark De Oosterwei werd het 1-2 voor het elftal van John Peeters. In de eerste 10 minuten was het DSVP dat de betere was, Jodan Boys goed onder druk zette en de taken goed uitvoerde. De backs van DSVP kwamen goed op, het middenveld anticipeerde zeer goed en de aanvalsters deelden een paar speldenprikjes uit. Na die 10 minuten was DSVP de grip kwijt en kwam Jodan Boys in de 20e minuut op voorsprong door Joelle Stoop. Het ging daarna op en neer in de wedstrijd, en beide ploegen kregen een paar kansjes. Uitblinkers waren beide doelvrouwen die een paar keer knap redding boden.

Snel na rust werd de gelijkmaker gemaakt door Jennifer Zwang. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, en net als in de eerste helft waren het de doelvrouwen die uitblonken met katachtige reddingen. Beide ploegen hadden recht om te winnen, maar het was DSVP dat aan het langste eind trok. In de 87e minuut was het weer Zwang die scoorde. In de extra tijd van vijf minuten was het nog even billen knijpen voor DSVP, maar de overwinning werd uiteindelijk over de streep getrokken.

De meiden van DSVP VR2 waren blij na de overwinning op Jodan Boys VR2 in de bekercompetitie.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *