DSVP-vrouwen winnen ruim

VOETBAL | Op sportpark De Groene Wijdte speelden de dames van DSVP tegen hekkensluiter Ariston’80 uit Delft. Na het derde verlies op rij paste de trainer Cees Kruys de opstelling een beetje aan. Hij noemde het vorige week de ‘basisformatie’. De beginfase was rommelig van beide kanten. Toch kwam DSVP op voorsprong. De wedstrijd lag toen nog open: de bezoekers uit Delft bleven gewoon voetballen en kreeg ook nog kansen, net als de thuisploeg.

De DSVP-vrouwen bleven prima verdedigen en benutten de kansen die ze kregen goed. Ook werd de snelheid van de buitenspelers Madelon van Rijn en Jennifer Zwang goed gebruikt. De ploeg won uiteindelijk ruim met 6-1. De doelpuntenmakers waren Jennifer Zwang, Madelon van Rijn en Kiri Boekwijt, die elk twee keer scoorden. Door deze overwinning stijgen ze naar de achtste plek.

De enige smet op deze overwinning is het feit dat spits Sanne Verboon geblesseerd uitviel met een gebroken sleutelbeen. Die blessure kreeg ze nadat ze gehaakt werd en op haar schouder viel.

Goede kant op

Cees Kruys was na afloop met zijn gedachten vooral bij zijn spits Verboon, die geblesseerd uitviel. ”We zijn blij dat we gewonnen hebben, maar de blessure van Sanne komt bij de groep en de staf hard aan.” Over het spel van zijn ploeg was het redelijk tevreden. ”Het is nog niet wat we willen zien, maar we gaan de goede kant op en we zijn er van overtuigd dat het goed gaat komen.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 2e klasse B.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *