DSVP-vrouwen winnen verdiend van Berkel

Op sportpark De Groene Wijdte werd zaterdag gevoetbald tussen DSVP en Berkel. Op de bank bij Berkel zat een oude bekende van DSVP: voormalig vrouwen 1-trainer Cees Kruys. Hij is nu de trainer van het tweede vrouwenteam van Berkel.

De ploeg van de nieuwe trainer Wesley de Ruiter begon goed aan de wedstrijd, want binnen de eerste tien minuten stond het al 1-0 voor de thuisploeg. DSVP was vanaf het begin de sterkste van de twee en wist veel kansen te creƫren. Het is dat de keepster van Berkel een paar keer goed kon ingrijpen, anders had het bij de rust al 2- of 3-0 kunnen, en misschien wel moeten, staan.

De bezoekers kwamen er ook wel een paar keer uit, maar de enige echte grote kans die ze hadden werd gecreƫerd via een corner. De bal ging via de rug van een verdediger van DSVP tegen de paal, en zo belandde de bal in de handen van de keepster. Na rust was er hetzelfde spelbeeld: DSVP in de aanval en Berkel wat er bijna niet uitkwam.

Al na vijf minuten in de tweede helft had DSVP twee grote kansen om de voorsprong te verdubbelen. Weer lag de keepster van Berkel in de weg. Vlak voor het einde kregen de bezoekers een grote mogelijkheid in de schoot geworpen. Na goed druk zetten van de spits van Berkel onderschepte ze de bal van de keepster, maar een verdediger van DSVP zat er nog goed tussen om de gelijkmaker te voorkomen. Een paar minuten later kreeg DSVP wat ze verdiende. Na een paar mogelijkheden achter elkaar belandde de bal voor de goal bracht en kon zo binnen gekopt worden door een DSVP speelster.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg DSVP nog een vrije trap net buiten de zestien meter, na een overtreding van de keepster van de bezoekers. Waar iedereen dacht aan een rode kaart van de keepster, kreeg ze van de scheidsrechter alleen een waarschuwing. De vrije trap ging net over, waardoor de wedstrijd met ‘maar’ 2-0 werd gewonnen.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.