DSVP vrouwen winnen verdiend van DWO

VOETBAL | Op sportpark De Groene Wijdte speelden de dames van DSVP tegen die van DWO uit Zoetermeer. De ploeg van trainer Cees Kruys won verdiend met 4-1.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd was DSVP de betere ploeg. Via aanvaller Madelon van Rijn werden ze zelfs snel gevaarlijk. Toch waren het de bezoekers uit Zoetermeer met de eerste echt grote kansen. Eerst was er een vrije trap die werd tegengehouden door keeper Fabienne van Wijk,. Snel erna, na een fout in de verdediging, kon een aanvalster van DWO binnen schieten, maar dat schot werd net op tijd geblokt door Bo van Niel. Uit de corner die daarna volgde werd de bal op de lat gekopt.

De thuisploeg herstelde zich en via Jennifer Zwang moest de keeper van DWO weer aan de bak. Via Zwang en Van Rijn werd DSVP daarna nog een keer gevaarlijk, maar de keeper kon de bal net pakken. Tien minuten voor rust viel uiteindelijk de verdiende 1-0 voor DSVP. Na een counter kon spits Sanne Verboon binnentikken. Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg de trainer van DWO nog geel vanwege te veel commentaar en nadat de scheidsrechter affloot kreeg hij zijn tweede gele kaart omdat hij verhaal kwam halen, met iets te veel misbaar.

Kansen afgemaakt

In de tweede helft begon DSVP weer sterker dan de tegenstander. Via verdediger Felicia Kaptein kreeg het team van trainer Kruys de eerste twee grote kansen. Op het tweede doelpunt hoefde het publiek niet lang te wachten. Aanvoerder Kiri Boekwijt gaf de bal perfect mee aan aanvaller Madelon van Rijn, die makkelijk kon afmaken: 2-0. Het derde doelpunt volgde snel. Na een prachtige pass van invalster Romy Bruins kwam de bal bij Jennifer Zwang terecht, die voorgaf op Kiri Boekwijt. Zij kon vervolgens makkelijk kon binnentikken.

In de laatste vijftien minuten werd DWO iets sterker, terwijl DSVP iets vermoeider werd. De bezoekers profiteerden ervan en maakten de 3-1. Kruys: ”Ik had aan het einde van de wedstrijd een middenvelder in de spits gezet en een verdediger ook een linie naar voren. Ik was benieuwd of ze ook een één-op-één-duel zouden aangaan, dat is gebeurd. En het tegendoelpunt? Dat viel, het is zo, maar ik hou er wel van wat risico te nemen.”

Alsnog raak

Snel erna viel bijna de aansluitingstreffer, maar keeper Van Wijk redde haar team. DSVP overleefde de korte storm en kon vlak voor het einde toch nog scoren. Eerst kreeg Verboon nog een kans, maar zij schoot over. Niet veel later was het alsnog raak via Boekwijt, die zo haar tweede maakte, uit een rebound nadat Van Rijn tegen de keeper aanschoot.

De trainer Cees Kruys was na afloop tevreden over de wedstrijd. ”Het is altijd wel lekker om de eerste wedstrijd te winnen. De eerste helft was wat rommelig van onze kant, maar in de tweede helft deden we wat ze moesten doen en maakten we de doelpunten. De meiden wisten ook wel dat het rommelig was en dat zeiden ze ook in de rust.”

Dit resultaat is een positieve opsteker, vooral vanwege het vorige seizoen dat best wel zwaar was, erkende ook de nieuwe trainer Kruys. ”Je begint dit jaar gelukkig met een overwinning. Er wordt tot nu toe goed getraind door de meiden. Donderdag spelen we een wedstrijd tegen Berkel, hopen dat we dan ook een goed resultaat halen. Dan heb ik een goed gevoel over komend seizoen.”

De andere wedstrijd was RKDEO VR2 – CVV Berkel VR2. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Nienke Roos aan de bal, spits Sanne Verboon biedt zich aan.
Keeper Fabienne van Wijk trapt de bal uit
Madelon van Rijn (links) en Romy Bruins (6) zetten druk en waren beiden belangrijk deze wedstrijd. Kiri Boekwijt maakte twee doelpunten.
.DWO-speelster Deveny Gijsman wordt onder druk gezet door Roanne Schouten
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *