‘RR-lijn 4 door naar Rotterdam’

Charlie Aptroot van Zoetermeer overhandigt het rapport aan de commissaris van de Koning, Jaap Smit.

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp overhandigde maandagmiddag samen met haar collega’s Pieter van der Stadt van Lansingerland en Charlie Aptroot van Zoetermeer een verkenning over hoogwaardig openbaar vervoer in het Middengebied Den Haag-Rotterdam aan commissaris van de Koning Jaap Smit van de provincie Zuid-Holland. Ze maken zich samen sterk voor frequentieverhoging op de E-lijn van de RET en doortrekking van de HTM-Randstadrail lijn 4 naar Rotterdam.

De drie gemeenten vormen de zogenaamde Alliantie Middengebied. Die heeft hoogwaardig openbaar vervoer als gezamenlijke missie. Dat vormt de basis voor de ontwikkeling van een samenhangend en gebalanceerd gebiedsprogramma waarin wonen, economie, energietransitie en klimaatadaptatie, natuur en recreatie samen komen.

Bestuurlijke samenwerking

De Alliantie Middengebied werd begin vorig jaar gevormd. In deze bestuurlijke samenwerking willen Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Zoetermeer zich vooral hard maken voor infrastructuur en bereikbaarheid.

Naast het verhogen van de frequentie op de E-lijn van de Randstadrail en het doortrekken van de Haagse Randstadrail naar Rotterdam, wat vooral voor Zoetermeer voordelig is, wil de alliantie ook een verbetering van het fietspadennetwerk. Verder willen ze verschillende knelpunten in het wegennet aanpakken.

De alliantie zet in op publiek-private co-financiering van de plannen.

CORRECTIE | In een eerste versie van dit bericht werd foutief gemeld dat de E-lijn zou moeten worden doorgetrokken naar Rotterdam, maar die RET-lijn komt daar al vandaan. De gewenste doortrekking gaat over de HTM RR-lijn 4 vanuit Den Haag via Zoetermeer naar Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *