EA draagt zware wethouders kandidaat voor

Paul Kagie

De fractie van Eerlijk Alternatief in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp draagt niet een van de eigen fractieleden voor als opvolger van de afgetreden wethouder Hanneke van de Gevel, maar een zwaargewicht van buitenaf. De fractie heeft Paul Kagie uit Den Bosch bereid gevonden om, als de gemeenteraad daarmee instemt, in de laatste anderhalf jaar van de raadsperiode de vacature in het college van B & W te vervullen.

Kagie (66) is bijzonder goed thuis in het sociaal domein, dat het grootste deel van de portefeuille van Van de Gevel uitmaakte. Hij heeft samen met een partner een consultancy in Den Bosch, dat zich specifiek richt op wethouders en bestuurders in het sociaal domein. Hij geeft onder andere masterclasses over dit beleidsterrein. Van de Gevel volgde, samen met andere wethouders uit het land, zo’n masterclass bij hem.

Kagie was van 2015 tot 2018 wethouder Zorg en welzijn en Organisatieverandering in Den Bosch. Eerder had hij in die stad de portefeuille Grote Stedenbeleid. Momenteel is hij nog gemeenteraadslid in Den Bosch voor de lokale partij Leefbaar ‘s-Hertogenbosch.

Provocerend

Op verzoek van de fracties in de gemeenteraad gaat maandag de VVD’er Ronald Vuijk aan de slag met een consultatieronde, om te inventariseren wat de wensen zijn van de fracties over de opvolging van Van de Gevel. Is het niet provocerend om vooruitlopend op dat proces nu al als fractie een kandidaat naar voren te schuiven?

Manuela Bijl, woordvoerder van Eerlijk Alternatief vanwege de vakantie van fractievoorzitter Jolanda van Leeuwen, ziet dat niet zo. “Er wordt al wel gesuggereerd dat we met een kandidaat willen komen uit eigen kring, maar zo zit dat niet. We willen juist laten zien dat we komen met een landelijke kandidaat die expert is op het gebied van het sociaal domein, ook vanwege zijn ruime wethouderservaring in Nederland. Dus hij zou echt komen om die klus te klaren in de komende anderhalf jaar. Omdat het sociaal domein belangrijk is, maar ook om wat rust te brengen in het toch wat onstuimige politieke klimaat dat is ontstaan.”

Reacties

Is Eerlijk Alternatief toch niet bang voor bozige reacties van andere partijen nu de fractie voorafgaand aan het proces van Ronald Vuijk alvast met een kandidaat komt?

“Dat proces ondersteunen we helemaal en ook dat elke fractie kan komen met een eigen kandidaat. Maar we zijn wel nog steeds van mening dat er geen zaken spelen tussen de vier collegepartijen. Ons inziens is er geen sprake van een vertrouwensbreuk met onze partij. We zijn nog steeds de tweede grootste partij van Pijnacker-Nootdorp en we denken dat het heel logisch is dat we een goede kandidaat kunnen leveren. Maar natuurlijk: elke partij is vrij om er ook een naar voren te schuiven.”

Een opmerking bij " EA draagt zware wethouders kandidaat voor"
  1. Er wonen tienduizenden mensen in onze gemeente. Lukt het een lokale partij niet een serieuze kandidaat uit onze eigen gemeente aan te dragen? Wat een aanfluiting.

    We zitten in Pijnacker-Nootdorp niet te wachten op een manager die overal in het land even zijn kunstje doet. Liever een betrokken inwoner van de gemeente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *