Eerlijk Alternatief: ‘Links op zorg, rechts op veiligheid’

Vernielingen en ander huftergedrag moeten stevig worden aangepakt, vindt Eerlijk Alternatief.

De gemeente moet zorgzaam zijn voor zijn inwoners, vindt Eerlijk Alternatief. Iedereen die zorg nodig heeft, moet die ook kunnen krijgen, zonder overbodige administratie of regeltjes. “De hulp moet makkelijk aan te vragen zijn, duidelijk uitgelegd worden en doen wat het belooft”, vindt de partij. Een aardig linkse benadering dus. Op het gebied van de veiligheid houdt EA er juist een stevig standpunt op na. Direct en doelmatig optreden bij huftergedrag. Lik-op-stukbeleid en de dader zo snel mogelijk na het delict in de kraag vatten. De slogan waarmee Eerlijk Alternatief de verkiezingsstrijd ingaat is dus goed gekozen: ‘Links op zorg, rechts op veiligheid’.

Lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen is opnieuw Hanneke van de Gevel, nu al twaalf jaar in de raad, waar ze nestor is en plaatsvervangend voorzitter. Ook de nummers twee en drie op de lijst vormen geen verrassing: Manuela Bijl uit Delfgauw en Jolanda van Leeuwen uit Klapwijk blijven de nummers 2 en 3 op de lijst. In totaal telt de kandidatenlijst 31 inwoners uit Pijnacker-Nootdorp.

De speerpunten in het verkiezingsprogramma’s zijn thema’s die ook in de afgelopen raadsperiode geregeld aandacht hebben gevraagd: afval en het ‘hoofdpijndossier’ Avalex, de ontwikkeling van Pijnacker-Centrum, het bouwen van voldoende woningen voor jongeren en andere specifieke doelgroepen, veiligheid en zorg.

Doorn in het oog

De ontwikkeling van het centrum van Pijnacker krijgt veel aandacht in het verkiezingsprogramma. “Het is ons allemaal een doorn in het oog dat ons eens zo gezellige centrum kaal en leeg oogt en het op sommige momenten zo stil is dat je er een kanon af zou kunnen schieten. Er is leegstand, de huren zijn hoog en de grote evenementen zoals Oostland Culinair, Pijnacker Swingt, de 12 Inch Race zijn allemaal gestopt omdat ze niet winstgevend kunnen worden of ten ondergaan aan te veel (overbodige) regelgeving”, schrijft Hanneke van de Gevel. Eerlijk Alternatief vindt dat winkelen en uitgaan in het centrum weer een genot zou moeten zijn, ook voor de nieuwe inwoners van Ackerswoude en Tuindershof.

Wat het bouwen voor specifieke doelgroepen betreft vindt Eerlijk Alternatief dat ook gekeken moet worden naar oplossingen die niet gelijk voor de hand liggen. “Wij pleiten dan ook voor creatieve constructieve oplossingen waar onze eigen inwoners baat bij hebben. En dat kan gaan van betaalbare appartementjes voor jongeren, meer sociale woningbouw, levensloopbestendige woningen, tot zelfs tiny houses, eigen bedachte initiatieven van een groep inwoners en wat dies meer zij.”

Een aantal van de kandidaten van Eerlijk Alternatief. Lijsttrekker Hanneke van de Gevel staat in het midden, met paraplu.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *