EA scoort publiciteit met kalkverf

De slogan van Eerlijk Alternatief is nu alsnog te vinden op verschillende stoepen in de gemeente.

Ze kunnen vermoedelijk hun lol niet op in het campagneteam van Eerlijk Alternatief in Pijnacker-Nootdorp. Agenten werkten vrijdagavond laat ongewild mee aan de verkiezingscampagne door enkele leden staande te houden die met een mal en bussen witte kalk hun campagneleus op stoepen in de gemeente wilden plaatsen. De politie dacht te maken te hebben met grafittivandalen en nam de spullen in beslag. Maar zaterdagochtend mocht Eerlijk Alternatief de volstrekt onschadelijke materialen weer komen ophalen. Heerlijke publiciteit dus in campagnetijd.

Lijsttrekker Hanneke van de Gevel, die rond half twaalf door de politie was gebeld, had de agenten al verteld dat het ging om gemakkelijk weg te wassen verf die net zo onschadelijk was als stoepkrijt, maar op dat moment kon ze de agenten nog niet overtuigen. Kennelijk zag de politie later wel in dat het niet ging om verf die doorgaans wordt gebruikt voor het aanbrengen van graffiti.

De slogan van Eerlijk Alternatief, “Waar maakt u zich druk om?”, is nu dus alsnog op verschillende plekken in de gemeente op straat te vinden. De partij liet later in een persbericht weten ‘zich niet druk te maken om de actie van de politie’.

Mysterieuze tekens op straat bij de start van ‘Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp’

Mysterieuze tekens

Het zou kunnen dat het EA-campagneteam op het idee van de actie was gekomen door een soortgelijke stunt van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zelf.

Die had een jaar of twee geleden in winkelcentra en op andere drukke plaatsen in de gemeente mysterieuze tekens op de stoepen laten plaatsen, die later te maken bleken te hebben met de start van ‘Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp’. Ook toen ging het niet om permanente verf, maar mogelijk om dezelfde kalkverf die EA nu heeft gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *