Een veilige speelplek voor Twan

Met een glimlach op het gezicht zat Twan na de opening van de speelplek te genieten op de grote ronde schommel.

De 14-jarige Twan van Staalduinen knipte woensdagmiddag samen met wethouder Ilona Jense en zijn moeder Natasja het vlaggetjeslint door, als officiële opening van de nieuwe speelplek aan de Letterzetterhof in Delfgauw. Eigenlijk is het een beetje zijn eigen speelplek, ook al mogen alle kinderen uit de buurt er natuurlijk ook spelen. Maar de toestellen zijn bijna allemaal zo uitgekozen dat ze voor de gehandicapte jongen goed bruikbaar zijn.

De voorzieningen op de speelplek waren verouderd, dus op termijn was het toch al de bedoeling dat de speellocatie op termijn onder handen zou worden genomen in het kader van het speelplan van de gemeente. Maar dat is nu wat eerder aangepakt dan gepland, omdat Natasja van Staalduinen had gelezen dat er een speciaal potje beschikbaar was gekomen. Daarom stuurde ze een mail naar wethouder Jense om te vragen of het mogelijk was om de speellocatie aan te passen aan de beperkingen van haar gehandicapte zoon. Die kampt met het Pitt Hopkins syndroom, waardoor zijn ontwikkeling erg traag verloopt en ook gepaard gaat met autisme.

Veilig

Jense pakte het verzoek voortvarend aan. Ze bracht ambtenaren die belast zijn met de speelvoorzieningen in de gemeente met Natasja in contact, en die kwamen vervolgens thuis praten om te zien wat er precies nodig zou zijn om Twan veilig te kunnen laten spelen. Het resultaat is er dus nu: een mooie speelplek die voor Twan, maar ook voor de andere kinderen in de wijk, veilig en aantrekkelijk is.

Natasja keek na de openingshandeling met stralende ogen toe hoe haar zoon het met een glimlach op het gezicht tussen twee andere kinderen in op een ronde schommel erg naar zijn zin had. Wel zei ze: “Het voelt wel een beetje raar, een speeltuin speciaal voor Twan, maar het is wel fantastisch dat bijna alles op hem afgestemd is. Alleen het klimtoestel hier aan het begin is een beetje te hoog voor hem, dat vindt hij wel eng. Maar misschien komt het nog als hij er ook andere kinderen op ziet.”

De 14-jarige Twan, geflankeerd door zijn moeder Natasja en wethouder Jense, deed de officiële opening van de vernieuwde speelplek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.