Eerlijk Alternatief: Flats beter isoleren

De flats in Pijnacker-Noord, die zijn aangesloten op het aardwarmtenet, hadden beter moeten worden geïsoleerd, zegt Eerlijk Alternatief.

Eerlijk Alternatief in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp vindt dat de gemeente in gesprek moet met woningstichting Rondom Wonen om de prestatieafspraken voor een betere isolatie van de flatwoningen in Pijnacker-Noord scherp te stellen. Zonder goede isolatie kan de gemiddelde energie index die met de corporatie is afgesproken niet worden gehaald, aldus de fractie.

Een lopend conflict tussen de huurders van de flatwoningen en de corporatie over de servicekosten is volgens EA ontstaan vanaf het moment dat de flatwoningen zijn aangesloten op het aardwarmtenet van Ammerlaan. Het water voor de verwarming ging toen van 87 graden terug naar 65 graden. “Nagelaten is echter om de woningen ook deugdelijk te isoleren”, schrijft Eerlijk Alternatief in een serie vragen aan het college van B & W. “De bewoners ervaren dat de woningen niet comfortabel warm te stoken zijn. De bewoners zitten nu niet alleen met een hele hoge energierekening, maar ook met een slecht wooncomfort.”

De fractie wil van het college weten of dit bereid is om in overleg te treden met de verhuurder om bij het berekenen van de servicekosten te komen tot een methode die recht doet aan uitspraken hierover van de huurcommissie.

 

 

Een opmerking bij " Eerlijk Alternatief: Flats beter isoleren"
  1. Zo is dat sinds we dat hebben moest ik ruim €800 bij betalen voor de verwarming en het jaar er na ruim €1000 voor stookkosten bij betalen!!! Ik betaal nu ALLEEN voor mijn verwarming ruim €200 per maand dan komen de energie kosten er nog bij. Hier word je niet vrolijk van de huur is drastische omhoog gegaan hier door!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *