Eerste bewoners aan de slag in Noord

De eerste bewoners kunnen hun appartement in Pijnacker-Noord betrekken.

Het laminaat is besteld, de benodigde aantal rollen behang opgemeten; de eerste bewoners van de 66 huurappartementen in Pijnacker-Noord zijn dit weekend aan de slag gegaan op hun nieuwe huis bewoonbaar te maken.

In een van de drie in aanbouw zijnde appartementengebouwen langs de Thorbeckelaan zijn de eerste woningen opgeleverd. Het gaat om twee- en driekamerwoningen.

Voor de 66 appartementen was een enorme belangstelling, zowel vanuit Pijnacker-Nootdorp als vanuit andere plaatsen in de regio Haaglanden. In totaal kwamen er zo’n 1400 aanmeldingen binnen, dus voor elke woning waren er meer dan 20 kandidaten.

Voorkeur

Bij de toewijzing van de huizen kregen inwoners van Pijnacker-Nootdorp een voorkeur. Een kwart van de beschikbare woningen is bedoeld voor de eigen inwoners en nog eens een kwart werd toegewezen aan mensen die een grote corporatiewoning achterlaten.

De huurwoningen zijn de eerste in lange tijd die corporatie Rondom Wonen heeft kunnen bouwen. Dat werd mede mogelijk door een garantie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp op de lening die Rondom Wonen moest sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *