Eerste fase Gildehof schiet lekker op

Bij deze woningen in het Gildehofproject wordt al aan de afwerking van de ruwbouw gewerkt.

De contouren van de nieuwe woonwijk Gildehof in Nootdorp beginnen zichtbaar te worden. Bouwbedrijf Thunnissen schiet lekker op: het skelet van de eerste serie woningen op het terrein is al klaar en bij een aantal woningen zit zelfs het dak er al op. Op twee na zijn alle huizen in deze bouwfase verkocht.

In de eerste fase worden op het terrein waar voorheen het bedrijf Arctic gevestigd was 32 eengezinswoningen gebouwd, zowel in rijtjes als vrijstaand en als tweekappers. In de volgende fasen volgen nog meer eengezinshuizen en twee appartementengebouwen voor senioren en starters.

De laatste fase van het project kan pas worden gerealiseerd na de geplande verhuizing van het bedrijf Aweta, dat nu nog op het terrein is gevestigd. Dit bedrijf in verpakking- en sorteermachines betrekt een nieuw pand op bedrijventerrein Boezem-Oost in Pijnacker. In november is hiervoor de eerste paal geslagen.

Appartementen verschoven

Gildehof is het eerste nieuwbouwproject in het centrum van Nootdorp sinds lange tijd. Rond de wijziging van het bestemmingsplan was nog wel wat gesteggel, omdat omwonenden vreesden dat de nieuwe wijk zou zorgen voor teveel drukte op de omliggende wegen. Ook was er bezwaar tegen de locatie van de appartementengebouwen. In overleg met de bewoners is voor dat laatste een oplossing gevonden. Het bouwvlak voor de appartementen is verschoven. Hierdoor staan de gebouwen niet meer vlak bij andere woningen in de buurt.

Hoewel de bouw van het Gildehof dus al in volle gang is, is de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan nog niet definitief. Dat plan ligt nu ter inzage, en belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend hebben nog tot half maart de tijd om een bezwaarschrift in te leveren bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De eerste fase van Gildehof bestaat uit 32 eengezinswoningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *