Eerste overwinning voor Oliveo (za)

VOETBAL | Het zaterdagelftal van Oliveo heeft de eerste drie punten behaald. Na een slechte start won Oliveo alsnog met 2-1. RKDEO heeft voor de vierde keer op rij gewonnen in de zondag 2e klasse D en heeft als enige de volle buit na vier wedstrijden.

Oliveo (za) nam het op het eigen Sportpark De Groene Wijdte op tegen Ariston’80 uit Delft. De thuisploeg was erop gebrand om deze wedstrijd te winnen voor eigen publiek. Maar het was de ploeg uit Delft die op voorsprong kwam. Dat gebeurde al in de derde minuut. Na het tegendoelpunt begon Oliveo ook wat gevaarlijker te worden.

Toch kwamen de bezoekers nog tot kansen. Er waren zelfs kwartier voor rust een paar mogelijkheden voor de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen, maar dat deed hij niet. Daardoor bleef het bij rust 0- voor Ariston’80.

Na de pauze begon Oliveo goed. Na een klein kwartier scoorde Joey Klijn de gelijkmaker. Oliveo kreeg steeds meer kansen en Ariston’80 creëerde er ook een paar. Het leek met een gelijkspel te eindigen, totdat Joey Klijn zijn tweede doelpunt vlak voor tijd erin schoot. Dankzij dat doelpunt behaalde Oliveo zijn eerste drie punten.

Overige uitslagen uit de zaterdag 4e Klasse C zijn:

 • Haagse Hout – FC Zoetermeer 1-1
 • Semper Altius – SEV 0-3
 • KSD-Marine – Vredenburch 2-0
 • Oosterheem – DVC 3-1
 • TOGB – Laakkwartier 2-0

De stand vind je hier.

DSVP heeft zaterdag in Zoetermeer tegen DWO 1-1 gespeeld. De uitploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste paar kansen. De wedstrijd ging op en neer en beide teams kregen paar kansen. Uiteindelijk kwam DSVP op voorsprong via Rowdi Nobbe. Maar een paar minuten later kwam DWO terug en scoorde de gelijkmaker. Dat was ook gelijk de ruststand.

In de tweede helft gebeurde er niet zo heel veel meer en er ging vooral veel mis bij beide teams. Zo bleef de wedstrijd 1-1 en waren beide teams blij met het punt.

Overige uitslagen uit de zaterdag 3e klasse A zijn:

 • Lugdunum – Van Nispen Rkvv 1-2
 • Be Fair – VVSB 1-1
 • CVC Reeuwijk – Zwammerdam 2-2
 • Sporting Leiden – NSV ’46 4-3

De stand vind je hier.

Oliveo (zo) en RKDEO

Het zondagelftal van Oliveo heeft zondag gewonnen met 1-4 van dvv Delft. Na 13 minuten opende Frank van der Zwan de score in het voordeel van Oliveo. Dat doelpunt viel wel door een blunder van de keeper van het thuis spelende team. Ook bij het tweede doelpunt zag de doelman er niet goed uit, want hij kon een voorzet niet goed klemmen en de bal viel voor de voeten van Samet Mermer, die de bal zo kon intikken.

Na 60 minuten kreeg het uit team een penalty, die werd benut door Samet Marmer die dus zijn tweede van de dag maakt. Niet veel later kopte Niels Bentvelzen de 1-4 binnen. Vlak voor tijd scoorde het thuisteam de eretreffer. Dat was ook gelijk de eindstand. 

RKDEO speelde uit tegen XerxesDZB in Rotterdam. RKDEO begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde dat het uitteam op voorsprong kwam in de 18e minuut. Het doelpunt werd gemaakt door Alexis Koutsis. Na het doelpunt werd het wat minder van beide kanten en gebeurde er weinig meer voor het rust signaal.

Na rust begon het thuisteam sterk en er werd ook snel gescoord. Via een hoekschop werd de gelijkmaker binnen gekopt. RKDEO werd daarna weer wat sterker en kreeg wat kansen. Een kwartier voor tijd kreeg een speler van Xerxes nog rood in verband met doortrappen op Tomas Prieto. Lang kon RKDEO van de man-meersituatie niet genieten, want drie minuten later kreeg Donny Paats zijn tweede gele kaart. Toch kwam het uitteam weer op voorsprong in de 82e minuut. Doelpunt werd gemaakt door weer Koutsis, die zo zijn tweede maakte. Dat was ook gelijk de eindstand.

Zo wint RKDEO voor de vierde keer op rij en staat het team nog steeds op de eerste plaats met de volle buit. Oliveo stijgt naar de vierde plek en heeft nu negen punten.

Overige uitslagen uit de zondag 2e klasse D zijn:

 • Concordia – TOGB 1-1
 • Antibarbari – VVIJ 1-3
 • Hillegersberg vv – Wippolder 3-5
 • SVV – Meeuwenplaat 6-3
 • Excelsior’20 – VFC 1-1

De stand vind je hier.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *