Eerste paal voor nieuwbouw Aweta

Zo gaat de nieuwbouw op Boezem-Oost er uitzien.

Op bedrijventerrein Boezem-Oost in Pijnacker is dinsdag door Aad Tas, de grondlegger van het bedrijf, de officiële eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Aweta, fabrikant van sorteer- en verpakkingsmachines. Het bedrijf specialiseert zich in machines en apparatuur voor de glastuinbouw.  

Aweta is van oorsprong de afkorting van Adrianus Wilhelmus Tas, de ondernemer die het bedrijf in 1966 oprichtte. In de afgelopen 52 jaar groeide het bedrijf uit tot een wereldwijd leidende speler in de markt voor groente- en fruitsorteersystemen. 

Het nieuwe bedrijf op Boezem-Oost wordt vrijwel geheel energieneutraal dankzij warmtepompen en zonnepanelen. Ook krijgt de nieuwe vestiging van Aweta geen gasaansluiting. De oplevering staat gepland voor juli 2019. Bij Aweta op Boezem-Oost zullen meer dan 200 mensen werken.

Aweta was al meer dan 50 jaar gevestigd aan de Burgemeester Winkellaan in Nootdorp. Op het terrein, en op dat van het daarnaast gelegen en eerder vertrokken bedrijf Arctic, wordt nu hard gebouwd aan het  Gildehof, een nieuwe woonwijk vlakbij het centrum van het dorp die uit ruim 100 woningen zal bestaan. Er komen rijtjeshuizen, twee-onder-een-kappers en enkele vrijstaande woningen, en er worden ook sociale appartementen gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *