Eindelijk de sleutels!

Fabian en Bart krijgen eindelijk de sleutels van hun nieuwe woning in Ackerswoude.

Drie en een half jaar nadat ze hun handtekening hadden gezet voor de aankoop van een mooie woning in het project Landrijk 2 in de Pijnackerse wijk Ackerswoude hebben Fabian de Buck en Bart Geerling uit Alphen aan den Rijn vrijdagochtend de sleutels gekregen van hun nieuwe huis. Er moeten nog een paar dingen worden gedaan, maar over twee maanden kunnen ze eindelijk hun tijdelijke huurwoning opzeggen en naar Pijnacker verhuizen.

Fabian en Bart waren zo blij op die dag in mei 2016. Hun toenmalige woning in Alphen, die al een jaar te koop stond, werd verkocht en op diezelfde dag tekenden ze voor hun nieuwe huis in Pijnacker. In de tussentijd trokken ze in een huurhuis, in de veronderstelling dat dat voor ongeveer een jaar zou zijn. Maar dat liep anders door de financiële perikelen van bouwbedrijf Schouten, het bedrijf dat uiteindelijk eind vorig jaar failliet ging.

Steeds weer vertragingen

“Het duurde al behoorlijk lang voor de eerste paal werd geslagen. Dat was in december, en daarna werd pas in juli van het volgende jaar de vloer gestort”, zegt Fabian. “Vervolgens waren er steeds weer vertragingen en elke keer opnieuw kwam het het excuus dat het materieel niet was geleverd en zo. Op een gegeven moment werd wel gezegd: we zijn als bouwbedrijf inderdaad financieel niet supersterk, maar we komen er wel bovenop. Dat blijkt achteraf flauwekul, het kwam helemaal niet goed.”

Uiteindelijk pakt het faillissement van het bouwbedrijf nu toch goed uit. Bouwbedrijf Niersman is sinds kort aan de slag om de afbouw van de woningen van Schouten in Ackerswoude zo snel mogelijk te realiseren. Deze week worden enkele woningen in het project Landrijk 2 opgeleverd, waaronder dus ook het huis van Fabian en Bart.

Ze zijn er superblij mee. “Het is in de afgelopen jaren best wel stressen geweest, maar dat is achter de rug, want het is goed gekomen. We laten nog een paar dingen doen in het huis, en dan kunnen we in april er eindelijk in.”

Dan rest dus nog maar een opmerking: welkom in Pijnacker!

Bouwbedrijf Niersman legt de laatste hand aan de woningen in het project Landrijk 2. Deze week worden de laatste opgeleverd.
Een opmerking bij " Eindelijk de sleutels!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *