Engelse archeologie bij de SWOP

Uitzicht op Dragon Hill met het beroemde Witte Paard van Uffington.

Archeoloog Diane de Wild geeft regelmatig cursussen en workshops over de oudheid en over andere geschiedkundige onderwerpen. Vanaf half deze maand geeft ze een cursus kunstgeschiedenis in Welzijnscentrum Keijzershof in Pijnacker. Het onderwerp van de cursus is de archeologie van Engeland.

Die archeoloog begint met haar cursus in de prehistorie. Ze vertelt over het beroemde, maar ook nog steeds geheimzinnige Stonehenge en ze legt uit hoe de wetenschap van nu tegen dergelijke megalitische monumenten uit de jonge Steentijd aankijkt. Ook bespreekt ze een andere beroemde vondst uit de prehistorie: het Witte Paard van Uffington, vermoedelijk uit de ijzertijd.

Diana de Wild.

In de cursus komen ook de veldtochten van de Romeinen aan de orde, en met name de poging van Julius Caesar in Engeland te veroveren. Diana bespreekt beroemde Romeinse vindplaatsen in Engeland, zoals de Romeinse baden in de stad Bath.

Natuurlijk mag ook de legendarische koning Arthur, die leefde in de 5e en 6e eeuw, niet ontbreken.

De cursus wordt gegeven op de maandagen 15, 22 en 29 januari en op 5 februari, steeds van 9.30 tot 11.30 uur in het welzijnscentrum aan de Floralaan 102. Deelname aan de cursus kost € 37,50. Aanmelden kan bij de SWOP via tel. 015-3692812.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *