Er kan veel meer natuur in de tuin

Een natuurrijke tuin is aantrekkelijk voor egels, vlinders, vogels en insecten.

Speciaal voor inwoners van Pijnacker-Nootdorp geven Anna Keffer en Geert van Poelgeest van Natuurlijk Delfland op 20 mei een online presentatie over hoe je je tuin zo kunt inrichten dat er in alle seizoenen van alles te beleven is, en dat vlinders, bijen, vogels en misschien zelfs egels zich er helemaal thuis voelen.

De presentatie is vooral bedoeld voor mensen die hun tuin voor meer dan een kwart versteend hebben, dus met veel sier- en betontegels, grind en dergelijke. Vaak kiezen mensen daarvoor om zo weinig mogelijk onderhoud aan de tuin te hebben, maar er zitten grote nadelen aan, zoals het feit dat overvloedig regenwater niet goed weg kan. Vooral vanwege aanpassing aan het veranderende klimaat is het belangrijk dat ook stadstuinen zoveel mogelijk vergroenen.

Tijdens de presentatie gaan Anna en Geert in op de vraag wat je zelf kunt doen om de tuin biodiversen te maken. In kleine groepjes worden allerlei ideeën besproken. Na afloop krijgen de deelnemers een verslag thuisgestuurd.

Wie mee wil doen kan zich aanmelden door een mail te sturen naar dit adres. De presentatie is van acht tot half tien ’s avonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *