Examens Stanislas zoek – en gevonden!

Enorme opluchting op het Stanislas in Pijnacker: de examens zijn terecht.

Ze hebben peentjes gezweten op het Stanislascollege in Pijnacker, toen gistermiddag bleek dat een zending met alle examens van dit jaar, die voor de tweede beoordeling waren opgestuurd naar een andere school, in de post waren zoekgeraakt. Zoals gisteren door Post NL bekend werd gemaakt waren de examens van twaalf scholen spoorloos, en het Stanislas was een van de twaalf. Met lood in de schoenen was het team van de school vanmorgen begonnen om de ouders en leerlingen in te lichten – tot halverwege de ochtend het bevrijdende bericht kwam: de zending is gevonden!

Rector Jan-Willem van Poortvliet is vreselijk opgelucht. “Dat zóiets kan gebeuren daar hou je echt geen rekening mee… Er zat niets anders op dan vanmorgen alle ouders en leerlingen te bellen met het slechte nieuws. We moesten hen voorbereiden op het ergste scenario: het opnieuw doen van het examen. Hun reacties? Ja, verbijstering natuurlijk. Dat hadden we zelf ook.”

De belronde met het slechte nieuws was vanmorgen bijna afgerond toen het bericht binnenkwam dat de postzending terecht is. “Toen moesten we iedereen dus opnieuw bellen, maar nu met het goede nieuws.”

Alles op alles

De zending waar het mee mis ging was aangetekend verzonden, dus niemand had er op gerekend dat daar iets mee mis kon gaan. De examens waren wel afgeleverd, maar niet op de goede plek. Nu ze terecht zijn en alsnog bij de juiste school zijn afgeleverd, zetten de docenten die de tweede correctie doen alles op alles om hun werk nog vandaag af te krijgen. Normaal hebben ze daar langer de tijd voor, maar in dit geval zal er vermoedelijk tot in de late avond moeten worden gewerkt om alles af te krijgen. Van Poortvliet: “Dat gaat lukken. Morgenochtend krijgen we alle cijfers binnen en aan het begin van de middag kunnen we alle examenleerlingen bellen met het resultaat.”

De rector is ontzettend opgelucht, laat hij weten. “Zeker met het bizarre jaar dat we achter de rug hebben en waar de leerlingen enorm veel last van hebben gehad, moet je het toch niet meemaken dat dit er ook nog eens bij zou komen? Maar gelukkig, het is opgelost!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *