Exploitant Sportcafé weg met afkoopsom

Het Sportcafé in Delfgauw is sinds 12 juni dicht. Na de zomer wordt het een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor de inwoners van Delfgauw.

Het Sportcafé in Delfgauw, onderdeel van de gemeentelijke Sporthal Emerald aan de Florijnstraat, wordt nieuw leven ingeblazen. De bedoeling is dat de ruimte kort na de zomer in een nieuwe vorm heropend wordt. Het wordt dan een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor de inwoners van heel Delfgauw. Balletschool Delfgauw, de Budoschool en de netwerkpartijen SWOP, Jeugd- en jongerenwerk en Bibliotheek Oostland hebben daar samen ideeën voor ontwikkeld.

De ruimte was tot nu toe door de gemeente verhuurd aan een particuliere exploitant, maar de laatste jaren liep het niet meer zo goed. Volgens de gemeente leverden de activiteiten in het Sportcafé ook geen maatschappelijke meerwaarde voor het centrum van Delfgauw. Pijnacker-Nootdorp wilde graag van de exploitant af, maar omdat die een doorlopend huurcontract had ging dat niet zomaar.

Zak geld

Uiteindelijk is met de exploitant tot overeenstemming gekomen, maar deze bedong wel een afkoopsom van 15.000 euro. In dat bedrag is ook de overname van de inboedel en de keukenapparatuur meegenomen. De afkoopsom is hoger dan de bedrijfswaarde inclusief de overname, maar het college van B & W heeft toch besloten om met die zak geld in te stemmen. Tegen die voorwaarde was de exploitant namelijk bereid om al per 1 juni het huurcontract te beëindigen.

In de komende maanden werken de plannenmakers hun ideeën voor de nieuwe ontmoetingsplek in de sporthal verder uit. SWOP, bibliotheek en Jeugd- en jongerenwerk hebben in Delfgauw nu allemaal eigen locaties, maar door op een plek samen te werken ontstaan kansen voor meer programmatische samenhang.

Het Sportcafé maakt onderdeel uit van de sporthal aan de Florijnstraat in Delfgauw.

De laatste jaren liep het niet meer zo goed met het Sportcafé. Daarom heeft de gemeente de exploitant afgekocht en het huurcontract ontbonden.

 

  1. Idd, mooie reclame voor de gemeente Pijnacker Nootdorp zeg ! Een graai uit de gezamenlijke belastingpot voor een ondernemer die zelf zijn bedrijf niet goed wist te runnen en een sportvereniging die er al meer dan 10 jaar gevestigd is niet noemen en buitenspel zet ! Nee daar kunnen jullie echt trots op zijn B&W Team Carvalho geeft daar al jaren les en iedereen is er altijd welkom, ik ben nieuwsgierig of de gemeente ook iets voor die sportvereniging heeft geregeld want daar lezen we niets over !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *