Extra budget voor energieadvies

Kopers van een woning in Pijnacker-Nootdorp krijgen een maatwerk energieadvies voor een laag bedrag.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp trekt volgend jaar ruim 30.000 euro uit om kopers van een bestaande woning in de gemeente tegen een laag bedrag een maatwerk energieadvies te geven. Hierbij komt een adviseur aan huis die alle mogelijkheden op het gebied van energie en isolatie in beeld brengt.

Dit jaar wordt dit energieadvies al gegeven aan de eigenaren van koopwoningen. Die service wordt betaald uit een energiebudget, dat echter eind van dit jaar ophoudt te bestaan. In oktober vorig jaar nam de gemeenteraad een motie aan waarin gevraagd werd om een duurzaamheidsadvies op maat per woning. Die mogelijkheid wordt nu dus gerealiseerd, heeft het college van B & W aan de gemeenteraad laten weten.

Makelaars

De gemeente wil kopers van een huis in Pijnacker-Nootdorp in een zo vroeg mogelijk stadium bewust maken van de regeling. Daarom worden de lokale makelaars, financieel adviseurs en geldverstrekkers ingeschakeld om bij een woningaankoop het energieadvies direct aan te bieden.

De kosten van het maatwerkadvies bedragen 150 euro per woning. De gemeente neemt daarvan 120 euro voor zijn rekening, dus de koper hoeft zelf maar 30 euro neer te tellen. B & W stelt wel een grens aan het aantal adviezen dat kan worden uitgebracht. Dat zijn er in 2019 maximaal 200.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *